Як визнати створення ТСЖ незаконним і визнати незаконним його рішення?

Яке позовну заяву подавати в суд? У 2004 році (у січні) у мікрорайоні «Загір'я 6-Г» м. Москви, на підставі Федерального закону «Про товариства власників житла» № 72-ФЗ від 15 червня 1996 року. Управа району Бірюльово - Східне південного адміністративного округу(ЮАО) м. Москви стала засновником Товариства власників житла порушивши статтю 14 Федерального Закону РФ. № 72-ФЗ від 15.06.1996 р. "Про товариства власників житла ". Втратив чинність з 1 березня 2005 р, у зв'язку з прийняттям Федерального Закону від 29.12.2004 № 189-ФЗ. 14.03.2008 р., за № 70-14-03-08-1-2412 не ставлячи до відома жителів, порушуючи Житловий Кодекс РФ., Ст., 161162. ГУ. «ІС району Бірюльово - Східне», (відправив) багатоквартирний будинок на самоврядування. Внісши до Єдиного реєструуправління багатоквартирними будинками керуючу організацію Товариство власників житла «Загорье23-1». В даний час не змінюючи установчі документи, Управа району Бірюльово - Східне м. Москви і ДУ «ІС району» проводять збори і вносять зміни, в податкові документи, грунтуючись на Федеральний закон від 8 серпня 2001р № 129-ФЗ. Не реєструючи в Єдиному Державному Реєстрі Прав права на багатоквартирний будинок і (нерухоме) спільне майно, посадові особи, органи муніципальної влади порушують громадянські, Конституційні права громадян Російської Федерації. Частини 1 і 2 статті 35 Конституції мають на увазі право власника на належне йому майно і на його використання для економічної діяльності, як самим власником, так і створеним ним спільно з іншими громадянами об'єднаннями. Кожен громадянин чи об'єднання громадян мають конституційне право володіти, користуватися, а також розпоряджатися, тобто дарувати, проводити операції по купівлі-продажу, здавати в арену нерухоме майно. Частиною 3 статті 35 Конституції Російської Федерації встановлено правові гарантії права приватної власності, а саме ніхто не може бути позбавлений свого майна інакше як за рішенням суду. Примусове відчуження майна для державних потреб може бути зроблено тільки за умови попереднього і рівноцінного відшкодування. Частиною 1 статті 36 Конституції Російської Федерації встановлено правові гарантії права громадян та їх об'єднань мати у приватній власності землю. Вважаю, органами влади допущено порушення моїх прав та законних інтересів; Згідно установчим документам, Управа району Бірюльово - Східне м. Москви «засновник новостворюваного кондомініуму», повинна балу виконати; Наказ Міністерства Юстиції РФ, № 152 від 27 червня 2003 року, Постанова Уряду Москви № 157-ПП від 18 березня 2003 року, а так само Федеральний закон «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно» № 122-ФЗ від 21 липня 1997 року.
У той же час, Управа району Бірюльово - Східне м. Москви порушує Житловий Кодекс РФ. Як можна проводити збори, визначати часткову власність, оплачувати її (по квитанції за квартирну плату), якщо частка власності не визначена загальними зборами і незазначення у свідоцтві на власність. Цитую Наказ Міністерства Юстиції РФ, від 14 лютого 2007 р. N 29.

IV. Посвідчення державної реєстрації права спільної часткової власності на об'єкти нерухомості, видача інформації про зареєстроване право спільної часткової власності на об'єкти нерухомості.

16. Свідоцтво про державну реєстрацію права у зв'язку з державною реєстрацією права спільної часткової власності на об'єкти нерухомості власнику приміщення в багатоквартирному будинку не видається (пункт 74 Правил ведення ЕГРП). Відомості про державну реєстрацію права спільної часткової власності на об'єкти нерухомості включаються в свідоцтво про державну реєстрацію права, що видається власнику приміщення в багатоквартирному будинку, за допомогою внесення в нього опису об'єктів нерухомості і вказівки розміру частки у праві спільної власності на нього відповідно до пункту 39 Правил ведення ЕГРП, в цілях чого у даному свідоцтві

Причина, яка призвела до масового порушення Конституційних прав громадян.
Новий мікрорайон почав будується на підставі Постанови Уряду Москви від 30 жовтня 2001 р. № 986-ПП. Однак, при будівництві нового мікрорайону за адресою: 115598 м. Москва, «Загір'я 6-Г» Південний адміністративний округ, не був виконаний інвестиційний контракт № ДМЖ.01.ЮАО.00299 від 12.11.2001 р.

Кирило


Відповідь юриста:

Привіт Кирило. Ви, як власник житла в багатоквартирному будинку, ви маєте право оскаржити законність проведення загальних зборів мешканців і вибору нового голови. Для цього вам необхідно направити відповідну позовну заяву до суду.

Ви маєте право направити позовну заяву до суду про визнання рішення зборів членів ТСЖ незаконним. Судові спори з товариствами власників житла на сьогоднішній день скоріше правило, ніж виняток. Звернення з позовною заявою до суду - це цивілізований спосіб відстояти власні права в сфері житлових послуг. Всі судові витрати в разі позитивного вирішення справи відшкодовуються за рахунок відповідача, що означає, відшкодування за рахунок ТСЖ не тільки прямого збитку, але і оплату витрат на отримання юридичної допомоги.

 

Додаткові матеріали:

  • Свідоцтво про право власності
  • Право спільної власності
  • Власність на нерухоме майно
  • Загальна часткова власність
  • Майно і власність

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ