Що робити якщо після місяця роботи працівник не отримав заробітну плату?

перший раз зіткнулися з магазином квартал у місті александров.прішлі влаштовуватися на роботу написали як годиться анкети, нам подзвонили, сказали що взяли на роботу це було в лютому числа 2 кожен день ми їздили на співбесіду, розповідали хто такий продавець і що він робить, як ніби ми тільки з неба впали! і так до 10 лютого після ми відкривали магазин щодня з ранку до вечора, по 13 годин працювали не покладаючи рук, навіть в ніч виходили, ну ось довгоочікуваний момент відкриття 22февраляпроработав місяць вручили заяву на звільнення і не заплатили ні копійки грошей!! сказавши при цьому що учнівський договір пройшов так як ви йдете ці гроші вам не віддають за навчання, люди яке навчання? ми з ранку до ночі лазелі на карячках заради того щоб нас так жорстоко обдурили? це вони називають ученням - відкривати, мити, Драва магазін.ми не залишимо цю справу просто так ми доб'ємося повернення наших грошей за місяць роботи! це не люди а одним словом, кидаючи дітей на свавілля заради того щоб хоч якусь копійку принести в будинок, місяць не видить ні чоловіка ні дітей і так вчинити з нами, не хотіли по хорошому віддати наші чесні зароблені гроші Ірина


Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина. Для початку уточніть: укладав чи роботодавець з вами трудовий договір? Якщо так, то за випробувальний термін, який ви не пройшли, вам повинні були заплатити. До того ж, випробувальний термін може бути встановлений тільки за згодою працівника і роботодавця. Якщо згоди немає, то трудовий договір не укладається, або вважається укладеним без застосування випробування. таким чином, ви вправі вимагати виплати заробітної плати в судовому порядку, поновлення на робочому місці.

Якщо трудового договору немає, то так як ви працювали місяць, то ви отримали фактичне допущення. Фактичне допущення до роботи розглядається законодавцем як початок трудових відносин між сторонами (ч. 2 ст. 67 ТК РФ). Якщо роботодавець ухиляється від письмового оформлення трудового договору, ви маєте право звернутися до суду, де вам необхідно довести наявність фактичних трудових відносин між вами та роботодавцем за допомогою показань свідків і письмових документів, що підтверджують виконання трудових функцій. Якщо суд визнає роботодавця винним, йому загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за ст. 5.27 Кодексу про адміністративні правопорушення.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути заборгованість по заробітній платі, якщо працівник не оформлени ...
  • Роботодавець не виплачує заробітну плату неофіційним працівнику: що робити?
  • Що робити якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати?
  • Роботодавець відмовляється укладати трудовий договір і виплачувати заробітн ...
  • Звільнення за власним бажанням неофіційно працюючого співробітника

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ