Що означає формулювання роботодавця: посада виведена за штат?

До декретної відпустки я працювала на посаді начальника котельні в в ч73802 (сейчас25801-8) с2003г.В листопаді 2010р котельню передали на експлуатацію ВАТ "РЕУ" "Південний" мою посаду вивели за штат часті.Сейчас я хочу вийти на роботу на своє місце , але ВАТ мене не бере так як в должнсті начальника котельні працює людина, який був прийнятий на моє місце на час мого декретної отпуска.Более того, про те що я можу втратити роботу мене ніхто не ізвестіл.Хотя, дізнавшись про передачі в жовтні я особисто підходила до командира частини і вела розмову про те, що готова вийти н роботу і так само я їздила до інженера в ВАТ з тим же розмовою, але там мені відповіли, що я їм не потрібна так як документи вже всі зібрані і у мене двоє детей.Да ось ще, при прийняті мене на цю посаду необхідно було вищу освіту, а зараз людина з технікумом-і все довольни.Получается в нашій країні не можна народжувати дітей і вже темболее йти у відпустку по догляду за дитиною інакше втратиш всього і ніхто тобі не допоможе! Підкажіть будь ласка! Адже двоє дітей яких треба годувати!

Лариса

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Лариса. Згідно зі ст. 256 ТК РФ: " На період відпустки по догляду за Рабенко за працівником зберігається місце роботи (посада)". Такого поняття ка "висновок за штат" не існує. За законом ви повинні вийти саме на ту посаду, з якої і йшли в декрет, а особа займає цю посаду на даний час має бути або переведено на іншу посаду, або звільнено.


Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Як працівникові можна вирішити трудовий спір із роботодавцем?
  • Що робити якщо роботодавець звільнив заднім числом вказавши неправдиві прич ...
  • Стягнення заробітної плати і компенсацій при звільненні у судовому опрядке
  • Помилка при складанні трудового договору та звільнення співробітника
  • Як добитися від роботодавця виплати затриманої заробітної плати

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ