Чи можна відмовитися від поїздки і повернути кошти за путівку?

Здрастуйте! 25 січня ми (я і мій молодий чоловік) купили тур в Єгипет в Хургаду на 8 лютого (заплатили половину 16 тис. р.). На момент покупки, в Єгипті все було спокійно. Зараз ми з кожним днем дізнаємося про нові подробиці страйкуючих в Єгипті, про новий кількості міст, до-і захопили страйкуючі і про можливий початок революції. На даний момент ми б хотіли відмовитися від путівки, але турагенство повідомило, що виплати грошей не буде, тому що в курортних містах все спокійно (опеньків-таки вже просочилося на телебачення інформація про те що повстання почалися і в Луксорі - місто, в к-ий часто їздять на екскурсії та який у порівняно близькості від Хургади). Скажіть, куди ми можемо звернутися або що робити, щоб повернути свої гроші у зв'язку з форс-мажорною обставиною.
Заздалегідь, дякую!

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ольга.

Ви маєте право розірвати договір в односторонньому порядку, проте в будь-якому випадку, вам доведеться оплатити фактично понесені витрати туроператора. Також вам повинні надати всі документи, які підтверджують наявність таких витрат.
Вимога про повернення грошових коштів підлягає розгляду в 10 денний термін з моменту пред'явлення відповідних вимог. Найкраще направити турагенту письмову претензію, що зафіксує час вашого звернення, що стане в нагоді вам при вирішенні питання в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Що таке гарантійний платіж від невиїзду в туристичній путівці?
  • Яку суму повинні повернути при відмові від туристичної путівки?
  • Які права у покупця при придбанні неякісних вікон?
  • Як повернути кошти за туристичну путівку в повному обсязі?
  • Стягнення грошових коштів за туристичну путівку в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ