Як працівникові захистити свої трудові права, порушені роботодавцем?

Здравствуйте. Працювала помічником генерального директора холдингу (близько 2000 співробітників), заробітна плата була спочатку 40000 р., Близько 20 місяців тому мені зменшили зар. плату до 21000 рублів, я підписала доп. угоду, але другий примірник мені не віддали, тому не пам'ятаю, що там було написано. В "сіру " виплат по зарплаті мені не виробляли. При цьому, на мою посаду приймали людини із зарплатою 65000 рублів (це було коли мене без повідомлення зміщували на три місяці з посади), до мене помічники отримували зарплату 50000 рублів. Чи є реальний шанс відсудити у роботодавця різницю в оплаті праці за 20 місяців орієнтовно по 40000 рублів, так як виконувала я роботу рівну іншим помічникам по кваліфікації (адже в ТК є така стаття)?
При цьому, знизили мене за посадою на час (не офіційно) на підставі пояснювальної записки, в якій чітко проглядається, що роботодавець використав мою працю у вихідні дні і природно ніяких доплат за вихідні не робив).
Зараз мене знову намагаються змістити з посади, вже взяли іншого секретаря на посаду, але офіційно мене ніхто не повідомляв.
Спасибі
m21@mail.ru
89852342022 Марина

Марина

Відповідь юриста:

Привіт, Марина. Працівник для вирішення трудового спору має право звертатися і до державної інспекції праці, і в прокуратуру або Роскомнадзор, а також в поліцію. Однак найбільш дієвим стане звернення до суду. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права.

 

Додаткові матеріали:

  • Куди скаржитися працівникові на роботодавця при затримці виплати зарплати?
  • Чи законно пониження працівника в посаді без збереження окладу?
  • Стягнення заробітної плати і компенсацій при звільненні у судовому опрядке
  • Стягнення заробітної плати та компенсацій працівниками при звільненні
  • Стягнення недоплаченої заробітної плати з роботодавця

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ