Стягнення заробітної плати після подачі заяви про звільнення

Добрий день. Мене звуть Наталія. Мені 43 роки. У квітні 2011 року, влаштувалася на роботу в компанію таксі B в якості диспетчера зі знанням англійської мови. При прийомі на роботу мені не було запропоновано підписати трудовий договір або внести запис в трудову книжку. Не буду витрачати Ваш час, вкажу лише, що компанія протягом місяця мого умовно "випробувального терміну" стрімко втрачала життєздатність з багатьох причин, в тому числі, і через неймовірно плинності працівників: і диспетчерів і водіїв. На той момент в компанії відсутній бухгалтер, лікар (його немає і досі), незабаром пішла і не повернулася секретар. Директор компанії не був зацікавлений в офіційному оформленні штату - був реальний "лоходром": люди приходили-відпрацьовували так-сяк близько місяця і, не отримавши зарплату, йшли. Коли я висловила свою стурбованість ситуацією, що склалася, мені дали зрозуміти, що я представляю певний інтерес для компанії (працювала за трьох, іноземна мова, авторитет в колективі) і керівник виплачував мені обумовлену суму хоч і з великими затримками - приблизно раз в півтора два місяці, і обіцяв, що незабаром ВСЕ БУДЕ.
У червні стурбовані інвестори прислали на фірму "нову владу", яка звільнила практично весь старий штат за винятком кількох людей, в тому числі і мене. Ілюзій я не мала, розуміючи, що їм потрібен час для рестарту компанії з цілодобовим графіком і корпоративними клієнтами, які не зрозуміють, якщо компанія припинить роботу навіть на кілька годин. Скажу лише, що обов'язки мої лише розширилися багаторазово при тому ж обсязі винагороди. Тепер до суті.
Замість хоча б 2-х чоловік в 12 годинну зміну або добу я працювала до кінця вересня одна, без перерв і практично без вихідних. Мені було запропоновано підписати абсолютно пораженські трудовий договір, прочитавши пару абзаців якого, я відмовилася. У липні розпочала роботу новий головний бухгалтер - відмінний фахівець і прекрасна людина. Її запросили інвестори проекту та вона, після чималої подиву, що такий хаос можливий в наш час, в Москві, почала зводити кінці з кінцями, рачіщая завали в тому числі і по зарплаті. Мене дуже обнадіяв її прихід, і я віддала на оформлення свою трудову книжку. Мені поставили почала працю не квітень, а липень, нехай так У кінці вересня, відпрацювавши місячний графік, я вирішила змінити місце роботи на більш спокійне, і не відпрацьовувати знову, за сформованою схемою, півмісяця вперед, не отримавши розрахунок за попередній. Мій новоспечений начальник (чеченець) -дуже вибачте, я не ксенофоб, але у мене враження, що він із задоволенням просто щемить "свиней" за його висловом, тепер загрожує мені невиплатою зароблених грошей або виплатою мінімально можливої суми. Якими аргументами мені озброїтися, коли на наступному тижні я піду в офіс за зарплатою?
Дякуємо.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, працівник для стягнення компенсації при звільненні має право звертатися і до державної інспекції праці, і в прокуратуру або Роскомнадзор, а також в поліцію. Однак найбільш дієвим стане звернення до суду. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Наші юристи допоможуть вам стягнути заборгованої заробітної плати при звільненні. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимога роботодавця про звільнення за власним бажанням
  • Як домогтися стягнення заробітної плати з роботодавця при звільненні?
  • Як стягнути заробітну плату з роботодавця, якщо працівник не оформлений офі ...
  • Що робити якщо роботодавець виплатив тільки частина заробітної плати?
  • Стягнення заробітної плати і компенсацій при звільненні у судовому опрядке

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ