Виплата аліментів дитині після досягнення нею вісімнадцяти років.

Здравствуйте. Я є інвалідом 2 групи, не працюю. Офіційно я розлучилася з чоловіком в січні 2005 р. У той час я мала 3 групу інвалідності і, відповідно, працювала. Від цього шлюбу у нас є син, якому в серпні місяці цього року виповниться 18 років. До цього моменту колишній чоловік справно платив аліменти за виконавчим листом. Але змінилися обставини. Я отримала 2 групу інвалідності і з березня 2009 р. не працюю, отримую пенсію в розмірі 12 тис. руб. Син хоче поступати на денне бюджетне відділення ВНЗу. Чи маю я право вимагати з колишнього чоловіка продовження виплати аліментів на утримання сина до закінчення ним навчання або ж строк виплати аліментів припиняється з 18-річчям сина? З повагою. Ольга.


Ольга

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ольга. Стягнути аліменти на утримання повнолітніх дітей можливе тільки в тому випадку, якщо дитина непрацездатний.
Згідно сімейному законодавству, за наявності виняткових обставин (важкої хвороби, каліцтва, необхідність оплати стороннього догляду та інших) кожен з батьків може бути залучений до участі в додаткових витратах, викликаних цими обставинами.

Судова практика виходить з того, що в порядку статті 86 СК РФ суд не визнає, виключним обставиною, навчання повнолітнього сина або дочки в освітній установі і не задовольняє їх вимоги.

 

Додаткові матеріали:

  • Як добитися від колишнього чоловіка виплати аліментів на дитину?
  • Як стягнути аліменти на неповнолітню дитину з непрацюючого батька?
  • Як стягнути аліментні виплати на третю дитину за минулий час?
  • Чи можна позбавити батька батьківських прав, якщо він перераховує дуже мале ...
  • Аліменти на дитину

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ