Оскарження працівником наказу про накладення дисциплінарного стягнення

Вітаю!
Я - провідний спеціаліст Державної природоохоронної бюджетної установи.
Роботу знаю, люблю, нарікань і зауважень по роботі не отримувала. Їжджу на роботу досить далеко на громадському транспорті, тому завжди намагаюся мати запас часу і приїжджаю на роботу за 15 - 20 хвилин до початку (співробітники підтвердять).
І ось виникла така ситуація:
У середу, 19 жовтня, внаслідок пробки, автобусів не було, на зупинці біля метро нас, співробітників ГПБУ, накопичилося 10 осіб. Ми разом доїхали до роботи, пройшли через ворота (турнікетів немає) і робочий день почався. Треба зауважити, на воротах в момент нашого проходу стояв заступник директора, але ніяких зауважень нам не зробив. Ми пройшла на свої робочі місця.
Я виконувала ввірену мені роботу. Після обіду до мене підійшов заступник. директора і запитав, написала я пояснювальну? Я поцікавилася, про що вона повинна бути. - Про те, що я запізнилася на роботу
Після цього я підійшла до декільком співробітникам, з якими ми разом приїхали, поцікавилася, на скільки ми запізнилися (я була впевнена, що ми приїхали вчасно) і що вони писали в пояснювальній На що мені неодмінно відповіли, що з них не вимагали ніяких о'бясненій і що ми приїхали без запізнення.
На наступний день, до кінця робочого дня, заст. директора знову поцікавився, де моя пояснювальна. На що я відповіла, що запізнення не було і писати на себе, що я запізнилася, я не буду. Поцікавилася, хто зафіксував моє запізнення (чому тоді не зафіксовані інші запізнилися, якщо це було?). Він відповів, що він особисто бачив, як я запізнилася на 5 хвилин. (Ще раз повторюся, ні турнікетів, ні журналів приходу співробітників на прохідній немає, сидить лише сторож, який відкриває ворота). І пригрозив, що раз я не хочу добровільно, то він знайде способи
А в суботу, тобто вчора, заст. директора приїхав на роботу і почав вимагати у сторожа заднім числом написати служебку про МОЄМУ запізненні вже на 10 хвилин. Сторож в замішанні зателефонував нашому співробітнику з питанням, як йому вчинити, на що співробітник відповів, що я в той день не спізнювалася. А сторож сказав, що він тисне на нього
Трохи про ситуацію у нас в установі:
ГПБУ раніше прирівнювалися до лісництва і працювали в них фахівці в області екології, лісового господарства, біологи. Ми займаємося охороною, відновленням лісів Москви і благоустроєм паркової зони. На жаль, навесні цього року керівництво майже всіх ГПБУ змінилося. У нас нові керівники не мають освіти ні в сфері екології, ні біології, ні лісового господарства. Іноді їх розпорядження і дії суперечать законодавству про зелені насадження, на що їм доводиться вказувати. І ось самих "непокірних", а по суті, самих грамотних працівників починають "видавлювати". Починають бити рублем (знижують премії), збирати компромат (змушуючи співробітників обумовлювати один одного). У колективі склалася знервована обстановка, багато хто, не витримавши, звільнилися. Інші намагаються об'єднатися в профспілці, щоб захистити свої права. Зам. директора особисто з'ясовував, хто з нас вступив у профспілку і попередив, що це пряма протидія директору і це буде мати для кожного з нас наслідки
Ще треба зауважити, за розпорядженням цього зам. директора, на території дирекції було вироблено незаконне видалення дерев (ну так йому захотілося!) без порубкового квитка, про незаконність чого ми його заздалегідь попереджали. Тепер за фактом цього приїжджала прокуратура порушення зафіксовано представником Бюро Екоаналіза.
Тепер питання:
1. Напевно в понеділок мені принесуть ознайомитися службову записку сторожа. Мені її підписувати? Буде адже підписаний акт про те, що я відмовилася? Або написати свою записку, що я не спізнювалася? Чи можуть мені якось допомогти співробітники, які приїхали разом зі мною в той день?
2. Чи можуть мені накласти стягнення по записці сторожа (це ж буде обмова)? Профікаркас виробництво і будівництво - будівництво канадських будинків в Києві Як я можу опротестувати його і довести, що я не скоювала того, що мені приписують?
3. Як ми можемо протистояти свавіллю адміністрації в безпідставному зниженні нашої заробітної плати, в зневажливому ставленні до фахівців, приниженням і тиску?
З повагою. Лолла Климівна

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Лолла Климівна. 1. При застосуванні дисциплінарного стягнення треба врахувати, що до застосування дисциплінарного стягнення роботодавець повинен зажадати від працівника письмове пояснення, якщо після закінчення двох робочих днів зазначене пояснення працівником не представлено, то складається відповідний акт.
Дисциплінарне стягнення (догану, зауваження) застосовується не пізніше одного місяця з дня виявлення проступку.
Наказ роботодавця про застосування дисциплінарного стягнення оголошується працівникові під розпис протягом 3-х робочих днів з моменту його видання.
Дисциплінарне стягнення може бути оскаржене працівником.
2. Швидше за все вас хочуть звільнити за ст. 81 ТК РФ «Розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця», п. 5 «Неодноразове невиконання працівником без поважних причин трудових обов'язків, якщо він має дисциплінарне стягнення».
3. Ви можете оскаржити накладення дисциплінарного стягнення у судовому порядку, до того ж у вас є свідки.
4. На службовій записці можете написати: "Ознайомлена, з текстом не згодна, маю заперечення". Так само поступите і наказом про накладення дисциплінарного стягнення.

 

Додаткові матеріали:

  • Оскарження винесеного дисциплінарного покарання співробітником
  • Порушення роботодавцем трудового законодавства щодо виплати заробітної плат ...
  • Поширення даних з приводу дисциплінарного покарання
  • Ненарахування преміальних у стовідсотковому обсязі за проступок працівника
  • Неправомірні дії роботодавця.

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ