Оскарження рішення суду про відмову в виділ частки житлового будинку в натурі

Будинок знаходиться в частковій власності. Чотири господаря, у кожного 1/4 частки. Реального розділу в натурі немає.
Фактичний порядок користування будинком склався більш 45 років тому, кожен співвласник має ізольовану частину будинку з окремим входом, електролічильників, опаленням.
Один із співвласників (№1) подав позов до суду на виділення своєї частки, при цьому крім своєї ізольованій частині будинку він претендував на частину приміщення іншого співвласника (№2). Інший співвласник був змушений захищатися, і подав зустрічний позов, де просив суд виділити тільки свою ізольовану частину будинку.
Суд призначив будівельну експертизу, яка зробила висновок, що технічний стан будинку не дозволяє провести поділ будинку шляхом перепланування приміщень через його ветхість. Поряд з цим експерт зазначив, що Згідно п. 11 Постанови Пленуму Верховного суду РФ від 100680r. № 4 розділ будинку може бути проведений тільки в тому випадком, якщо виділяється частка становить ізольовану частину з окремим входом. Таким чином, з результатів експертизи явно випливає, що позов Співвласника №1 не може бути задоволений, так як для цього необхідна перепланування будинку. Що стосується співвласника №2 то його зустрічну позовну заяву знаходиться в повній відповідності з результатами експертизи.
На підставі результатів експертизи суддя прийняв рішення відмовити в позові обом співвласникам.
Питання: Що в даній ситуації необхідно вжити Співвласникові №2 що б виділити свою частку в натурі? Чи є ймовірність вирішити проблему, якщо оскаржити таке рішення судді?
Дякуємо!
З повагою, Б Борис Вікторович

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Борис Вікторович. Так, ви можете оскаржити рішення суду в апеляційному порядку. Надалі, якщо при виділ частки виникнуть питання з її розмірами, то: якщо реальна частка (частина будинку або кімната), що виділяється одному з власників, менше належної йому частки, то інший власник повинен виплатити йому грошову йди іншу компенсацію.
Якщо реально виділяється частка більша за ту, на яку власник має право, він виплачує компенсацію іншому власнику (ст. 252 ЦК України).

 

Додаткові матеріали:

  • Виділення частки в дачному будові в натурі в судовому порядку
  • Чи потрібно виділяти частку в нерухомості в натурі при укладенні договору о ...
  • Виділення частки земельної ділянки в натурі для його подальшого продажу
  • Виділення частки земельної ділянки в натурі для його подальшого продажу
  • Виділ частки житлового приміщення

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ