Позовна заява про позбавлення батьківських прав за несплату аліментів

Вітаю! Допоможіть будь ласка.
У травні 2002 року я подала на розлучення і на аліменти. Виконавчий лист на руки не отримувала, тому що поїхала в інше місто, до приставам, для стягнення аліментів на дитину не зверталася.
У 2010 році вирішила позбавити батьківських прав батька своєї 11 річної дочки і звернулася до приставам з'ясувати чому відповідач не сплачує. Документів на руках ніяких немає, ісп. листа і навіть рішення суду про виплату аліментів.
У суді влітку 2010 р видали копію рішення суду з відміткою, що ісп.ліст був направлений суд. приставам.
Пристави мені сказали термін давності минув, архів знищений, виконавчий лист втрачено (натякнули може я його втратила) та тільки після моєї заяви мені показали якийсь журнал, де стояла позначка, що діловодство закрито в квітні 2004 р (нібито мною ж!), але мого підпису ніде немає. Адже, я не писала відмову від аліментів.
Написала скаргу прокурору на приставів про бездіяльність і неправомірному закриття діловодства. Прокурор
Звернулася до суду за дублікатом ісп. аркуша, видали в жовтні 2011.
Відповідач живе в Тульській області, я в Москві. У нього двоє малолітніх дітей. Він не працює офіційно, майно на нього начебто ніяке не оформлено, а в рішенні суду про стягнення аліментів написано 1/4 частини заробітку.
Хочу позбавити його род.прав і стягнути аліменти у твердій сумі.
Скажіть будь ласка що мені робити?

Відповідь юриста:

Добрий день. Відповідно до закону "Про виконавче провадження": Стаття 21. Строки пред'явлення виконавчих документів до виконання:
1. Виконавчі листи, що видаються на підставі судових актів, за винятком виконавчих листів, зазначених у частинах 2 4 і 7 цієї статті, можуть бути пред'явлені до виконання протягом трьох років з дня набрання судового акта в законну силу або закінчення строку, встановленого при надання відстрочки або розстрочки його виконання.
2. Виконавчі листи, що видаються на підставі судових актів арбітражних судів, за якими арбітражним судом відновлено пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання, можуть бути пред'явлені до виконання протягом трьох місяців з дня винесення судом ухвали про поновлення пропущеного строку.
3. Судові накази можуть бути пред'явлені до виконання протягом трьох років з дня їх видачі.
4. Виконавчі документи, що містять вимоги про стягнення періодичних платежів, можуть бути пред'явлені до виконання протягом усього терміну, на який присуджені платежі, а також протягом трьох років після закінчення цього терміну ".

З тієї причини, що аліменти відносяться до періодичних платежів, то щодо них діє правило, зазначене у частині 4 статті 21. Таким чином, вам необхідно пред'явити виконавчий лист в службу державних приставів і стягнути з колишнього чоловіка заборгованість за останні три роки несплати аліментів. Якщо платити аліменти він не буде - у вас з'явиться підстава для направлення позовної заяви про позбавлення батьківських прав.

 

Додаткові матеріали:

  • Підстави для позбавлення батьківських прав батька - хронічного наркомана
  • Що робити, якщо колишній чоловік не сплачує аліменти на дитину?
  • Що робити, якщо судовий пристав-виконавець не стягує заборгованість за вико ...
  • Як стягнути аліменти на дітей і позбавити колишнього чоловіка батьківських ...
  • Як стягнути з колишнього чоловіка заборгованість з аліментів якщо пристави ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ