Що робити, якщо судовий пристав-виконавець не стягує заборгованість за виконавчим листом?

Є рішення суду на виплату аліментів у твердій грошовій сумі. колишній чоловік не сплачує, утворилася заборгованість за 10 місяців. Звернулася до судових приставів, його подали в розшук і на цьому заспокоїлися. Хоча шукати і не треба він проживає так само в цьому ж місті, кримінальну справу на нього не заводять за відсутністю однієї його підпису, що він сповіщений. За рішенням другого суду його позбавили батьківських прав на дітей (дітей двоє). Куди звернутися, що б стягнути заборгованість? Пристави кажуть, що зараз модно не платити аліменти і що б я не сподівалася на їх виплату. І як змусити боржника виплатити борг?

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. Після порушення виконавчого виробництва судовий пристав-виконавець зобов'язаний надіслати боржнику копію постанови про порушення виконавчого провадження, із зазначенням строку добровільного виконання зобов'язань (даний термін не може перевищувати 5 днів). Якщо боржник після неодноразових попереджень не погашає заборгованість, що утворилася і не виплачує поточні аліменти, то судовий пристав-виконавець має право підготувати матеріали для порушення кримінальної справи, передбаченого ст. 157 Кримінального кодексу РФ «Злісне ухилення від сплати коштів на утримання неповнолітніх дітей».

Відповідно до закону, у разі тривалої невиплати аліментів судові пристави-виконавці накладають арешт на належне боржникові майно, грошові кошти від реалізації якого будуть направлені на погашення заборгованості.

Якщо ви вважаєте, що пристав виконує свою роботу неналежним чином, ви вправі направити відповідну скаргу у вищі органи чи суд. Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Як визначити місце роботи боржника за аліментними виплатами?
  • Чому судовий пристав-виконавець утримав 50% від пенсії в рахунок аліментів, ...
  • Як стягнути з колишнього чоловіка заборгованість з аліментів якщо пристави ...
  • Розшук боржника за виконавчим листом про стягнення аліментів
  • Оскарження бездіяльності служби судових приставів - виконавців у суді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ