Як стягнути з колишнього чоловіка заборгованість з аліментів якщо пристави не діють?

У 2005 році отримала рішення суду про стягнення з колишнього чоловіка аліментів у твердій грошовій сумі в розмірі 4000 руб щомісяця. Є постанова про порушення виконавчого провадження того ж року. Далі тиша з боку судових приставів. Звернулася 31.08 в службу судових приставів з письмовою заявою про встановлення місцезнаходження виконавчого документа та про видачу довідки про заборгованість, відповідь не видали (на словах відповіли, що вислали виконавчий лист на якесь підприємство, але куди ніхто не знає. Куди йти щоб отримати довідку про заборгованість? Як стягнути аліменти?

наталья

Відповідь юриста:

Привіт Наталя. Судовий пристав-виконавець у рамках виконання судового рішення про стягнення аліментів має право: оголосити розшук відповідача, вести облік заборгованості за аліментах і при влаштуванні відповідача на роботу направляти туди виконавчий лист із зазначеною заборгованістю. Якщо відсутні дані про сплату аліментів протягом певного часу (півроку), направити матеріали про притягнення відповідача до кримінальної відповідальності в органи внутрішніх справ.

Якщо ж судовий пристав -виконавець діє, необхідно звертатися до пристава з заявами, чи оскаржити його (пристава) бездіяльність в судовому порядку.

Ви можете взяти у пристава довідку про суму заборгованості по аліментах і періоді невиплат і звернутися або в поліцію із заявою про притягнення несумлінного аліментника до кримінальної відповідальності за ч.1 ст.157 КК РФ, або до суду про стягнення заборгованості по аліментах. В останньому випадку після винесення рішення та надходження його на виконання судовий пристав має право заарештовувати майно боржника в межах суми заборгованості і примусово його (майно ) реалізувати.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути заборгованість за аліментами з колишнього чоловіка?
  • Що робити якщо боржник переписав усе майно і має мінімальну зарплату?
  • Оскарження дій судового пристава виконавця про накладення стягнення на заро ...
  • Оскарження дій чи бездіяльності судового пристава-виконавця
  • Стягнення аліментів

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ