Як стягнути аліменти на дітей і позбавити колишнього чоловіка батьківських прав?

1) Як правильно скласти позовну заяву на аліменти
2) Які документи необхідно надати, щоб обгрунтувати свою вимогу
3) Чи можу я стягнути аліменти, якщо колишній чоловік не працевлаштований (не працевлаштований офіційно, працевлаштований офіційно, але заробітна плата "в чорну")
4) Чи існує в рамках закону офіційний мінімум, який я можу отримувати на 2-х дітей у цій ситуації
5) Коли я можу звернутися до суду з позовною заявою про позбавлення колишнього чоловіка батьківських прав через несплату аліментів (т, е, скільки місяців несплати повинно бути)
6) Позбавляє чи колишнього чоловіка факт несплати аліментів права претендувати на час спілкування з дітьми (т, е, забирати дітей до себе по вихідних, канікул)

Анастасія

Відповідь юриста:

Привіт, Анастасія. 1. Заява про виплату аліментів на утримання подається до суду за місцем проживання відповідача у письмовій формі, з дотриманням вимог пред'явлених до позову в Цивільному - процесуальному кодексі Російської Федерації. У заяві можна вказати номери телефонів, факсів, адреса електронної пошти заявника, а також його представника, відповідача по справі, інші відомості, які мають значення для всебічного розгляду і правильного вирішення справи, а також повинні бути викладені вимоги позивача. Після позов засвідчується підписом позивача або його законним представником, при наявності в останнього повноважень на підписання позовної заяви та пред'явлення його до органів правосуддя. Суддею, протягом п'яти днів з моменту надходження позову про стягнення аліментів, розглядається питання про його прийняття до судочинства.

2. Будь-які докази про розмір зарплати та місце роботи вашого колишнього чоловіка, показання свідків і т.д.

3-4. Уточніть, чи зареєстрований ваш колишній чоловік у службі занятную, або він просто непрацюючий. Якщо він просто непрацюючий, то відповідно до ст. 113 СК РФ, аліменти з даної категорії громадян стягуються в частках від середньої заробітної плати. Розмір частки визначається судом, який також може визначити заборгованість у твердій грошовій сумі, виходячи з матеріального і сімейного стану сторін та інших заслуговують уваги обставин.

Якщо ваш колишній чоловік офіційно має статус безробітного, то відповідно до постанови Уряду РФ від 18 липня 1996 року № 841 «Перелік видів заробітної плати іншого доходу, з яких виробляється утримання аліментів на неповнолітніх дітей», утримання аліментів провадиться з посібників з безробіття за рішенням суду. Таким чином, сума аліментів буде розраховуватися від суми, нарахованої людині службою зайнятості.

5. Колишній чоловік може бути позбавлений батьківських прав, якщо він ухиляється від виконання обов'язків батьків, у тому числі при злісному ухиленні від сплати аліментів. Злісним ухиленням вважається не тільки відмова від сплати аліментів, але й приховування доходу або його розміру. Злісним ухиленням визнається невиплата аліментів після письмового попередження, зробленого судовим приставом-виконавцем.

Таким чином вам необхідно отримати судове рішення, звернутися в службу судових приставів. Якщо колишній чоловік не буде платити, звертайтеся в міліціію із заявою про порушення кримінальної справи. Вирок по такій справі буде найкращим підставою для позбавлення його родітельсткіх прав.

6. Позбавити права на спілкування батька з дітьми може лише позбавлення його батьківських прав у судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо колишній чоловік не регулярно виплачує аліменти на дитину?
  • Що робити, якщо судовий пристав-виконавець не стягує заборгованість за вико ...
  • Як добитися від колишнього чоловіка виплати аліментів на дитину?
  • Як скласти позовну заяву про стягнення аліментних виплат та стягнути їх за ...
  • Чи можна позбавити колишнього чоловіка батьківських прав через несплату алі ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ