Розірвання договору на зведення паркану в разі прострочення терміну початку робіт

Добрий день!
Я уклала договір з ІП" М про надання послуг з виготовлення та встановлення на дачній ділянці дерев'яного паркану. Юридична адреса та реквізити підрядника, завірені печаткою, в договорі є. Підрядником отримано передоплату в розмірі 50% від вартості договору (чек до договору додається) і встановлений термін початку і закінчення робіт - відповідно 30 сетябре і 14 робочих днів. Роботи досі не розпочато. На неодноразові дзвінки з мого боку отримувала відповіді - то замовлення ще не готовий, то захворів хтось, то помер, то машина зламалася, то загрузли десь, то приїдуть в понеділок - вівторок і т.д. Час, коли можна фарбувати, заливати бетон практично пройшло. Я хочу розірвати договір і отримати назад свої гроші, не кажучи вже про пені, які передбачені в договорі за кожен день прострочення виконання робіт. Але Виконавець тепер говорить про те, що замовлення готовий, на нього витрачені гроші, а бригада, яка повинна монтувати паркан ось-ось звільниться і приїде. Але я змушена відмовитися від установки забору, тому що бетон не схопиться, фарбування при температурі нижче 5 гр. буде неякісною. Що робити? Звертатися в суд? Яку форму заяви при цьому використовувати?

З повагою і вдячністю,
Лариса Генріхівна.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Лариса Генріхівна. Згідно ст. 28 ЗоЗПП: Якщо виконавець порушив терміни виконання роботи (надання послуги) - терміни початку і (або) закінчення виконання роботи (надання послуги) і (або) проміжні терміни виконання роботи (надання послуги) або під час виконання роботи (надання послуги) стало очевидним , що вона не буде виконана в строк, споживач за своїм вибором вправі:

- Призначити виконавцю новий термін;

- Доручити виконання роботи (надання послуги) третім особам за розумну ціну або виконати її своїми силами і зажадати від виконавця відшкодування понесених витрат;

- Вимагати зменшення ціни за виконання роботи (надання послуги);

- Відмовитися від виконання договору про виконання роботи (наданні послуги).


Споживач має право вимагати також повного відшкодування збитків, заподіяних йому в зв'язку з порушенням термінів виконання роботи (надання послуги). Збитки відшкодовуються в терміни, встановлені для задоволення відповідних вимог споживача.

Зразок позову про розірвання договору виконання робіт ви можете знайти на нашому сайті.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимоги споживача при порушенні термінів виготовлення меблів
  • Права споживача при доставці під замовлення некомлектной меблів
  • Права споживача при виявленні недоліків виконаної роботи
  • Виконавець порушив терміни виконання роботи (надання послуги)
  • Що робити якщо виконавець затримує терміни виконання замовлення?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ