Права споживача при при виявленні недоліків виконаної роботи

14 вересня 2011 року я замовила в меблевому салоні, комп'ютерний стіл за 3600 рублів (три тисячі шістсот рублів), з проханням розташувати верхні полиці так, щоб умістити на них обладнання (колонки і підсилювач). На наданому мною ескізі були позначені розміри і розташування колонок і висота підсилювача - що я пояснила менеджеру салону, яка пообіцяла передати це виробникам. У разі виникнення питань за ескізом, я просила її передати, щоб виробники безпосередньо дзвонили мені (телефон був вказаний в заявці). Менеджер сказала замовлення буде готовий через 10 робочих днів. Через 10 днів стіл так і не привезли.
До 5 жовтня, коли привезли стіл, мені не надійшло жодного дзвінка. Стіл привезли повністю розібраним і упакованим. При складанні столу виявилося що: полки столу виконані без зазору по ширині колонки, в результаті чого колонки на полку не входять; висота полки під установку підсилювача також виконана рівній висоті підсилювача, в результаті чого, з урахуванням окантовки полки, підсилювач теж не встановлюється на призначене йому місце. Крім того, в тій частині столу, яку я не просила змінити, і яка йде за стандартним варіантом, викочування полиця під клавіатуру не входить в направляючі. До того ж, в поставленому комплекті не вистачає ніжки під полицю для системного блоку.
При зверненні мною в салон, мені було сказано що протягом вихідних (8 9 жовтня) приїде збирач і перевірить обгрунтованість моїх претензій. Але в зазначений період часу ніхто з організації так і не з'явився.
10 жовтня я віднесла в салон під розпис менеджеру лист на ім'я директора організації з претензією і проханням повернути гроші за неякісний товар. Складальник приїхав 18 жовтня, обмірив, забрав дефектну полку, обіцяв що все перероблять і привезуть. Після цього я неодноразово дзвонила директору й збирачеві намагаючись з'ясувати терміни виправлення, нарешті 27 жовтня директор в телефонній розмові пообіцяв що стіл привезуть 1 листопада. 1 листопада стіл не привезли.
Чи можу я розраховувати на повернення товару продавцеві та відшкодування збитків?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, згідно зі ст. 29 ЗоЗПП: Споживач при виявленні недоліків виконаної роботи (наданої послуги) має право за своїм вибором вимагати:

- Безоплатного усунення недоліків виконаної роботи (наданої послуги);
- Відповідного зменшення ціни виконаної роботи (наданої послуги);
- Безоплатного виготовлення іншої речі з однорідного матеріалу такої ж якості чи повторного виконання роботи. При цьому споживач зобов'язаний - повернути раніше передану йому виконавцем річ;
- Відшкодування понесених ним витрат по усуненню недоліків виконаної роботи (наданої послуги) своїми силами або третіми особами.

Задоволення вимог споживача про безоплатне усунення недоліків, про виготовлення іншої речі або про повторному виконанні роботи (наданні послуги) не звільняє виконавця від відповідальності у формі неустойки за порушення терміну закінчення виконання роботи (надання послуги).
Споживач має право відмовитися від виконання договору про виконання роботи (наданні послуги) і зажадати повного відшкодування збитків, якщо у встановлений зазначеним договором строк недоліки виконаної роботи (наданої послуги) не усунені виконавцем. Споживач також має право відмовитися від виконання договору про виконання роботи (наданні послуги), якщо їм виявлено суттєві недоліки виконаної роботи (наданої послуги) або інші істотні відступи від умов договору.

 

Додаткові матеріали:

  • Права споживача при прийнятті роботи виконаної виконавцем
  • Усунення недоліків виконаної роботи на вимогу споживача
  • Права споживача при виявленні недоліків виконаної роботи
  • Які варіанти дій існують у замовника, якого не задовольняє якість меблів?
  • Що робити якщо при установці дверей проявився недолік, який працівники не у ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ