Захист трудових прав неофіційно влаштованого працівника

Я працюю фактично в ТОВ з 5 вересня 2011 року. По пристрою на роботу мені сказали, що перший місяць випробувальний термін і поки що на цей час мене оформляти не будуть. Після закінчення випробувального терміну 3 жовтня 2011 року мною було написано заяву про прийом на роботу в ТОВ Моя трудова книжка з того ж числа знаходиться у роботодавця. 11 жовтня 2011 року я стала на облік на ранньому терміні вагітності, а 17 жовтня 2011 року пішла на лікарняний за станом здоров'я. Зв'язавшись по телефону з керівником, я повідомила про хвороби і вагітності, на що мені сказали, що змушені мене звільнити. Я сказала, що зі звільненням я не згодна, так як мною не було вчинено жодних порушень і звільняти вагітну незаконно. Через тиждень зі мною зв'язалися працівники організації та передали слова керівника про те, що я можу приїхати і забрати свою трудову книжку, так як більше не є співробітником фірми. 27 жовтня 2011 року я приїхала до даної організації і у видачі трудової книжки мені було відмовлено, пославшись на те, що немає юриста. І тільки тоді, коли він буде, я можу приїхати, так як юрист мені повинен щось роз'яснити і тільки після цього мені видадуть мою трудову книжку. На моє прохання ознайомити мене з наказом про звільнення, прозвучала відповідь, що ніякого наказу немає, так як я не оформлена. На прохання написати в письмовому вигляді причину невидачі документів, так само було відмовлено. В ході розмови з керівником і головним бухгалтером спливали різні факти, то я взагалі не оформлена, то вони взяли мої документи на оформлення, але наказу про прийом на роботу немає, а заява не підписана. Потім мені взагалі запропонували написати заяву на звільнення за власним бажанням. А звільнятися я не хочу. Мені потрібна робота.
Як правильно скласти заяву в прокуратуру?

Відповідь юриста:

Привіт, якщо роботодавець ухиляється від письмового оформлення трудового договору, ви маєте право звернутися до суду, де вам необхідно довести наявність фактичних трудових відносин між вами і роботодавцем за допомогою показань свідків і письмових документів, що підтверджують виконання трудових функцій. Якщо суд визнає роботодавця винним, йому загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за ст. 527 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Більш детальну інформацію з вантажоперевезень по Росії дивіться тут: http://amlog.ru/russia/ Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимога роботодавця про звільнення за власним бажанням
  • Звільнення після одного місяця роботи без виплати заробітної плати
  • Роботодавець не оформив працівника офіційно: що робити?
  • Що робити якщо роботодавець відмовляється скласти трудовий договір?
  • Роботодавець відмовляється укладати трудовий договір і виплачувати заробітн ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ