Визнання травми працівника виробничої: оскарження рішення роботодавця

Допомога в складанні позовної заяви до суду за фактом визнання травми - нещасним випадком пов'язаним з виробництвом.
23 березня 2011 року я отримала завдання від керівника усне і для пам'яті на папірці, що містить необхідну інформацію про майбутню ділової зустрічі. Згідно з завданням я повинна була виїхати з дому і о 10 годині приїхати на зустріч, де мені потрібно було купити товар для нашого клієнта, який в той же день відправлявся клієнту. Мені було дано гроші для покупки товару. Але виїхавши на зустріч о 9 годині я через 2 хвилини не дійшовши до зупинки ощественного транспорту під дворі будинку послизнулася і впала, вдарившись в результаті падіння головою об лід. Прийшовши до тями, я в шоковому стані пішла за допомогою до себе додому, вдома були батьки. Проінформувала начальника про те, що трапилося по телефону. Пізніше мій стан почав погіршуватися і мені викликали швидку домой. Швидка забрала в лікарню, розпитати де і коли була отримана травма. У лікарні з діагнозом струс головного мозку та забоєм м'яких тканин Голв, госпіталізували. Пізніше я писала заяву і пояснювальну за фактом травми. Роботодавець акт не оформляв травму своїм письмовим рішенням не визнав нещасним випадком пов'язаним з виробництвом. Апеляція до прокуратури була переплправлена в Трудову Інспекцію, яка провівши розслідування встановила що травма була отримана при проходженні на зустріч з підприємцем, але не визнана нещасним випадком пов'язаним виробництвом, апеляція керівництву Трудовий Інспекції результату не принесла. Там навіть не подивилися на ту обставину, що з 9 години починається мій робочий час, а травма отримана на початку десятого ранку.

Відповідь юриста:

Привіт, якщо офісний працівник отримав травму не на території підприємства, але в робочий час (потрапив в аварію, відвозячи звітність за завданням роботодавця до податкової інспекції на громадському транспорті або пішки), то подобнаяя травма розслідується як виробнича (п. 3 Положення про особливості розслідування нещасних випадків на виробництві в окремих галузях і організаціях, затвердженого Постановою Мінпраці Росії від 24 жовтня 2002 № 73).

Якщо вам необхідна кваліфікована юридична допомога для того, щоб зробити оскаржити рішення роботодавця - звертайтеся в нашу компанію.

 

Додаткові матеріали:

  • Захист трудових прав працівника та стягнення моральної шкоди з роботодавця
  • Порядок оформлення матеріалів для розслідування виробничої травми
  • Що робити у разі незгоди потерпілого працівника з актом про нещасний випадо ...
  • Як захистити свої права при отриманні виробничої травми, не втративши робот ...
  • Встановлення факту нещасного випадку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ