Як захистити свої права при отриманні виробничої травми, не втративши роботу?

Добрий день! мій чоловік отримав виробничу травму на роботі-зламаний палець на правій руке.на роботі йому категорично відмовляють в оформленні акту проізв.травми. і більш того, його просто відправили до травмпункту, де категорично забороняють робити акцент на те, що травма є виробничою. більш того, роботодавець пропонує піти на лікарняний, але виплачувати будуть його в розмірі 60процентов від "чистої " зарплати! згідно ТК РФ, за такі порушення покладаються досить багато штрафів організації та їх посадових осіб, а також виплати лікарняних + страхових та т.п.средств. Шановні фахівці, прохання допомогти у вирішенні даного питання. чи є можливість опротестувати дані порушення роботодавця після оформлення довідки. і як ми можемо захистити свої права, не втративши работу.заранее дякую за відповідь!

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. При проведенні розслідування нещасного випадку на виробництві комісія з розслідування повинна була опитати вас, свідків, колег, оглянути місце нещасного випадку. Після чого на підставі опитувань та огляду робиться висновок про причини та обставини нещасного випадку.

У відповідності зі ст.ст. 227-231 Трудового кодексу Російської Федерації, п.5 ч. 2 ст. 17 Федерального закону від 24.07.1998 № 125-ФЗ «Про обов'язкове соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань» та п.п. 8 і 9 Положення про особливості розслідування нещасних випадків на виробництві в окремих галузях і організаціях, затвердженого постановою Міністерства праці та соціального розвитку Російської Федерації від 24.10.2002 № 73 розслідуванням нещасного випадку на виробництві здійснюється комісією роботодавця. Роботодавцем складається акт про нещасний випадок на виробництві Н-1 один примірник акта передається потерпілому.

При незгоді з вмістом складеного акта розслідування нещасного випадку, що стався з Вами на роботі, Вам слід звернутися письмово до Державної інспекції праці. До того ж, ви вправі в будь-який час звернутися з позовною заявою до суду або за місцем свого проживання або за місцем знаходження підприємства, від сплати державного мита позивач в даному випадку звільняється. На вимоги щодо відшкодування шкоди позовна давність не поширюється.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи є алкогольне сп'яніння пасажира достатньою причиною для відмови у випла ...
  • Що робити у разі незгоди потерпілого працівника з актом про нещасний випадо ...
  • Як захистити порушені права працівника при звільненні?
  • Поновлення на роботі
  • Встановлення факту нещасного випадку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ