Захист трудових прав працівника при ліквідації компанії

Я працюю в магазині До
15 жовтня 2011р директор на загальних зборах оголосила про закриття нашого підприємства. Старший фахівець відділу кадрів від імені керівництва компанії повідомив, що нам пропонують звільнення за угодою з виплатою 18 окладної частини. Ми в той же день сповістили ст. спеціаліста відділу кадрів про те, що не згодні на звільнення за угодою. Звільнення повинно проводитися відповідно до трудового кодексу РФ (ліквідація підприємства). До теперішнього часу 14 листопада нам не надали повідомлення про скорочення під підпис. З боку керівництва компанії не надійшло жодної інформації. На наші прохання про допомогу до трудової інспекції , прокуратуру надходить відмову, тому що підприємство зареєстроване в Москві (трудова інспекція), чи ні прецеденту (прокуратура). На нашу адресу надходять постійні погрози тому, що беріть 18 або ні чого не отримаєте.
ЩО НАМ РОБИТИ, ЯКІ НАШІ ДІЇ?
Товар з магазину вже вивезений починається демонтаж обладнання. Сьогодні старший фахівець відділу кадрів на питання коли, і як буде проводитися наше звільнення просто знизав плечима.
ДОПОМОЖІТЬ !!!

Відповідь юриста:

Здрастуйте, працівник для захисту прав може звернутися до державної інспекції праці, і в прокуратуру або Роскомнадзор, а також в поліцію. Однак найбільш дієвим стане звернення до суду. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Наші юристи допоможуть вам захистити ваші трудові права. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимога роботодавця про звільнення за власним бажанням
  • Захист трудових прав працівника при звільненні за власним бажанням
  • Як стягнути невиплачену заробітну плату при звільненні з роботодавця?
  • Що робити якщо роботодавець вирішив звільнити працівника проти його бажання ...
  • Куди скаржитися працівникові на роботодавця при затримці виплати зарплати?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ