Підстави визнання громадян потребуючими житлових приміщеннях

У 2 - х квартирі 535 кв.м. заг. пл., що належить мені і моєму синові зареєстровано 5 осіб, з них один мій далекий родич (дядько) з березня 2009. У серпні 2011 р у дядька діагностовано онкологічне захворювання за яким відповідно до Постанови №378 йому належить позачергове надання житла та проживання з ним в одній квартирі неможливо. Дядько ніколи не мав в собстенності нерухомості, що підтверджено відповідними довідками. 31 серпня 2011 року я здала всі необхідні документи для виділення йому окремого житла в Адміністрацію Свердловського району м, Красноярська, відповідь поштою про прийняте рішення вони так і не вислали і видали мені на руки після особистого обігу 13 жовтня 2011 р відповіді вони відмовили в постановці дядька на чергу т. к. він "має намір вчинив дії погіршують його житлові умови" і може бути поставлений на чергу після закінчення 5 років. До 2009 року він був зареєстрований у інших своїх родичів на більшій житлоплощі. Правомочний їх відмова, тому що в 2009 р він не мав ще захворювання, і не претендував на отримання житла? Не минув ще строк позовної давності і чи є шанси при зверненні до суду? Якщо шанс позитивного рішення є як скласти позовну заяву?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, згідно статті 51 ЖК РФ існують такі підстави визнання громадян потребуючими житлових приміщеннях, що надаються за договорами соціального найму
1. Громадянами, нужденними в житлових приміщеннях, що надаються за договорами соціального найму, визнаються (далі - потребують житлових приміщеннях):

2) є наймачами житлових приміщень за договорами соціального найму або членами сім'ї наймача жилого приміщення за договором соціального найму або власниками житлових приміщень або членами сім'ї власника житлового приміщення і забезпечені загальною площею житлового приміщення на одного члена сім'ї менше облікової норми;

4) є наймачами житлових приміщень за договорами соціального найму, членами сім'ї наймача жилого приміщення за договором соціального найму або власниками житлових приміщень, членами сім'ї власника житлового приміщення, що проживають в квартирі, зайнятої кількома сім'ями, якщо у складі сім'ї є хворий, що страждає важкою формою хронічного захворювання, при якій спільне проживання з ним в одній квартирі неможливо, і не мають іншого житлового приміщення, займаного за договором соціального найму або належить на праві власності. Перелік відповідних захворювань встановлюється уповноваженим Урядом Російської Федерації федеральним органом виконавчої влади.

Якщо громадянин має право перебувати на зазначеному обліку по декількох підставах (або як незаможний громадянин (за кв.м.) - або як відноситься до певної федеральним законом, указом Президента Російської Федерації або законом суб'єкта Російської Федерації категорії, за своїм вибором такий громадянин може бути прийнятий на облік по одному з цих підстав або за всіма підставами.

1. Житлові приміщення надаються громадянам, які перебувають на обліку як нужденних у житлових приміщеннях, в порядку черговості виходячи з часу прийняття таких громадян на облік, за винятком встановлених частиною 2 цієї статті випадків.
2. Позачергово житлові приміщення за договорами соціального найму надаються:
1) громадянам, житлові приміщення яких визнані в установленому порядку непридатними для проживання і ремонту або реконструкції не підлягають;
3) громадянам, які хворіють на тяжкі форми хронічних захворювань, зазначених у передбаченому пунктом 4 частини 1 статті 51 цього Кодексу переліку.

 

Додаткові матеріали:

  • Виселення із службового приміщення після закінчення терміну трудового догов ...
  • Чи можна поліпшити житлові умови при отриманні інвалідності другою дитиною?
  • Визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування про надання жило ...
  • Визнання відмови в дачі згоди на обмін недійсним
  • Надання жилих приміщень окремим категоріям громадян

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ