Виселення із службового приміщення після закінчення терміну трудового договору

Здрастуйте, у мене склалася непроста ситуація у зв'язку із закінченням терміну річного термінового контракту з вузом. При надходженні на роботу мені була виділена службова квартира в гуртожитку, в ній прописані в даний час я і мій 9-річний син. Вік мій пенсійний. У 2005 році мені було поставлено 2 гр. інвалідності по онкології 3 ст. Мій син 24 жовтня переніс операцію в хірургії лор відділення дитячої поліклінік, знаходиться зараз на стаціонарному лікуванні. Іншого житла в місті немає. Прошу керівництво ВНЗ не виганяти мене з дитиною на вулицю до того часу, поки я не оформлю покупку квартири, яку здобуваю по іпотечній програмі як бюджетник. Мною укладено договір з будівельною компанією про наміри в придбанні квартири в будинку, який скоро здається в експлуатацію, договір я надала, але адміністрація ВНЗ не бажає нічого слухати, вимагає термінового виселення, подали на мене і на мого малолітнього сина в суд позов про виселення. Питання: Які доводи я можу привести на свій захист? Я не претендую на службове житло, а прошу лише відстрочку для оформлення і покупки квартири. З повагою, Олена Анатоліївна

Відповідь юриста:

Здрастуйте, згідно зі ст. 103 ЖК РФ: у випадках розірвання або припинення договорів найму спеціалізованих житлових приміщень громадяни повинні звільнити житлові приміщення, які вони займали за даними договорами. У разі відмови звільнити такі житлові приміщення зазначені громадяни підлягають виселенню в судовому порядку без надання інших жилих приміщень, за винятком випадків, передбачених частиною 2 статті 102 цього Кодексу та частиною 2 цієї статті.

Не можуть бути виселені зі службових житлових приміщень і житлових приміщень в гуртожитках без надання інших жилих приміщень не є наймачами житлових приміщень за договорами соціального найму або членами сім'ї наймача жилого приміщення за договором соціального найму або власниками житлових приміщень або членами сім'ї власника житлового приміщення і перебувають на обліку як нужденних у житлових приміщеннях:

1) члени сім'ї військовослужбовців, посадових осіб, працівників органів внутрішніх справ, органів федеральної служби безпеки, митних органів Російської Федерації, органів державної протипожежної служби, органів з контролю за обігом наркотичних засобів і психотропних речовин, установ і органів кримінально-виконавчої системи, які загинули ( померли) або пропали безвісти під час виконання обов'язків військової служби або службових обов'язків;
2) пенсіонери за віком;
3) члени сім'ї працівника, якому було надано службове жиле приміщення або житлове приміщення в гуртожитку і який помер;
4) інваліди I або II груп, інвалідність яких настала внаслідок трудового каліцтва з вини роботодавця, інваліди I або II груп, інвалідність яких настала внаслідок професійного захворювання в зв'язку з виконанням трудових обов'язків, інваліди з числа військовослужбовців, які стали інвалідами I або II груп внаслідок поранення , контузії або каліцтва, одержаних при виконанні обов'язків військової служби або внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням обов'язків військової служби.

 

Додаткові матеріали:

  • Підстави визнання громадян потребуючими житлових приміщеннях
  • Отримання довідки про здачу житлового приміщення Міністерству Оборони
  • Чи може військовослужбовець, звільнений за станом здоров'я, претендувати н ...
  • Чи можлива приватизація колишнього службового житла, переданого муніципаліт ...
  • Виселення із службового житла через несплату комунальних платежів

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ