Стягнення заробітної плати з роботодавця при звільненні

Добрий день, шановні юристи!
Дуже прошу Вас допомогти мені розібратися в моїй ситуації. Я влаштувалася на роботу 26042001г. Озирнувшись на робочому місці прийшла до висновку, що працювати про таких умовах не зможу. Заздалегідь з'ясувалися подробиці не озвучувалися. А саме: обсяг роботи не відповідає з /п, відсутність коректної посадовими інструкції. Надане пізніше, на мою вимогу, подобу цієї інструкції (є копія) не відповідало виконуваній роботі, регулярна затримка з /п (за скаргами працюючих співробітників).
Я прийняла рішення звільнитися. Звільнилася на початку травня 020511 перед святами. Разом відпрацювала 6 днів.
Проблема моя полягає в тому, що мені не виплачують належну мені розрахункову суму за відпрацьований час. Я працювала по графіку з 10:00 до 18:00 5/2 на повній ставці. Оклад за договором 10400 усно обіцяли більше. Виплатили тільки 860 руб., А повинні за моїми розрахунками 2585руб. Хоча б з того, що зазначено в договорі. Я мовчу вже про устам обіцянку на випробувальний термін 18000. Керівництво спілкуватися відмовляється. Як тільки чують моє прізвище, керівника немає. Вона то на лікарняному, то у відрядженні, то на нараді, то просто немає і т.д. По телефону, через інших осіб, одні обіцянки нібито з її боку, про перерахунок. Більш того, я дізнаюся, що мені заплатили правильно. Виявляється за пів ставки і я не уважно читала наказ про прийом на роботу, де це зазначено. Я вважаю, що навіть це не настільки важливо, тому що фактично я працювала повний день. У трудовому договорі написано: "2.6. Роботодавець зобов'язується вести облік часу, фактично відпрацьованого працівником."
Відповідно і оплатити, я так вважаю. Працювала я не пів дня, а цілий. І в оголошенні про роботу було вказано саме той графік, за яким я працювала. Але ніяк не на пів ставки.
Підкажіть, будь ласка, но мені бути? Можу я отримати гроші за відпрацьований час? Заздалегідь велике спасибі!

Відповідь юриста:

Здрастуйте, працівник для стягнення компенсації при звільненні має право звертатися і до державної інспекції праці, і в прокуратуру або Роскомнадзор, а також в поліцію. Однак найбільш дієвим стане звернення до суду. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Наші юристи допоможуть вам стягнути заборгованої заробітної плати при звільненні. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимога роботодавця про звільнення за власним бажанням
  • Як стягнути з роботодавця заборгованість із заробітної плати після звільнен ...
  • Як стягнути невиплачену заробітну плату при звільненні з роботодавця?
  • Як добитися від роботодавця виплати заробітної плати після звільнення?
  • Що робити якщо роботодавець виплатив тільки частина заробітної плати?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ