Оскарження постанови про притягнення до адміністративної відповідальності

Здрастуйте, допоможіть мені будь ласка! У мене таке дело.10102010 у мене був День Народження, і я по дурості, скоїв ДТП на стоянці, і зник з місця ДТП.Меня позбавили прав, суд був 13102010 на 1.5 року, за те що в нетверезому вигляді сів за кермо, термін закінчився в квітні цього року, я поїхав отримувати права, а мені кажуть, що мене позбавили на 3 роки, 1.5 року додали за те що залишив місце ДТП, другий суд був 20102010 без мене, я про нього не знав, дали на всю котушку, так як я не був присутній, хоча можна було обійтися і арештом, ну або позбавили б хоч на год.Посмотрел справа, там порядок з не моїм підписом, копію постанови мені вручили через півтора года.ДТП і все інше сталося в один день, мені не зрозуміло чому розглядали в суді це все не в один день? в одній постанові написано, що покарання вступає в силу з 23102010 а в другому з 30102010 то є по числах вже термін пройшов, і не в одному з них не сказано що ці два правопорушення складиваются.Подскажіте ласка є сенс, подати скаргу або ще щось, щоб переглянули це не зрозуміле для мене справа, хоч може термін зменшать? Попередньо вам дякую!

Відповідь: Відповідно до ч. 2 ст. 25.1 КоАП РФ справу про адміністративне правопорушення розглядається за участю особи, щодо якої ведеться провадження у справі про адміністративне правопорушення. За відсутності зазначеної особи справу може бути розглянуто лише у випадках, якщо є дані про належному повідомленні його про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи або якщо таке клопотання залишено без задоволення. Виходячи з положень ч. 2 ст. 25.1 КоАП РФ з правом особи, щодо якої здійснюється провадження у справі про адміністративне правопорушення, брати участь в розгляді справи і бути присутнім в судовому засіданні кореспондує обов'язок суду надати зазначеній особі таку можливість.
Виходячи з положень ч. 1 ст. 1.6 КоАП РФ забезпечення законності при застосуванні заходів адміністративного примусу передбачає не тільки наявність законних підстав для застосування адміністративного стягнення, а й дотримання встановленого законом порядку притягнення особи до адміністративної відповідальності.
При залученні Вас до адміністративної відповідальності був порушений порядок і отже постанова підлягає скасуванню.
Перебіг строку позбавлення спеціального права в разі призначення особі, позбавленій спеціального права, адміністративного покарання у вигляді позбавлення того ж спеціального права починається з дня, наступного за днем закінчення строку адміністративного покарання, застосованого раніше. Таким чином якщо Ви не оскаржуватиме постанову про притягнення до адміністративної відповідальності, термін позбавлення права керування транспортним засобом почне текти з 24042012 р
Наш юридичний центр має багатий досвід по позитивному вирішенню аналогічних проблем.

 

Додаткові матеріали:

  • Підсумовуються чи покарання про позбавлення водійських прав?
  • Коли починає спливати другий термін позбавлення водійських прав?
  • Що робити при втраті тимчасового посвідчення: куди заявляти?
  • Підсумовування термінів позбавлення права керування транспортним засобом
  • Адміністративне правопорушення

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ