Компенсація в разі ненормованого робочого дня на підприємстві

Доброго дня.
Я головний інженер підприємства, на посаді гол. інженера пропрацював 3 роки. Загальний стаж роботи на цьому підприємстві становить 8 років.
При складанні правил внутрішнього розпорядку по підприємству (від 2082011), дирекція включила мою посаду в перелік посад з ненормованим робочим днем. Я мав необережність підписати цей документ, не маючи уявлення про поняття «ненормований робочий день». Коментарів з цього питання не було, а так само не було роз'яснено, що таке ненормований робочий день.
За службовим обов'язком мені постійно доводиться затримуватися на роботі. Пов'язано це з тим, що підприємство працює цілодобово, і періодично відбуваються ситуації, у вирішенні яких потрібна моя участь. В цьому випадку дирекція не дає мені розпоряджень не в позмінної не в усній формі, а рішення я приймаю сам.
В результаті, за серпень місяць поточного року, мені було відмовлено в матеріальної компенсації за понаднормовий час, яке враховано системою обліку робочого часу. Головний бухгалтер послався на правила внутрішнього розпорядку і пояснив, що в цьому випадку мені потрібно було до основної відпустки три оплачуваних дня додаткового. Так само мені було заявлено, що у мене окладная оплата праці, і в зв'язку з цим матеріальна компенсація за позаурочний час мені не годиться. Хоча до цього моменту час, яке виходило за рамки восьми годинного дня мені оплачувалося згідно КЗПП.
До всього цього хочу додати, що між мною і роботодавцем в 2003 році укладено договір, в якому не обмовляється той момент, що у мене ненормований робочий день, і доп. Угода з цього аспекту моїй трудовій діяльності зі мною не укладалася.
Я можу оскаржити дії адміністрації?
Заздалегідь вдячний.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, зокрема трудовим договором, правилами внутрішнього розпорядку, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Визнання трудового договору неукладеним в судовому порядку
  • Порушення трудових прав матері неповнолітньої дитини
  • Заробітна плата і нарахування відпускних днів при ненормований робочий день
  • Чи може працівник відновитися на робочому місці після звільнення?
  • Порушення роботодавцем трудового законодавства - ненормований робочий день.

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ