Чи можна пред'явити претензії до продавця після закінчення гарантійного терміну?

Машині 1г.1мес. пробіг 16т.км. друге те у офіц. діллера не проходив. Гарань 1рік або 30т.км. (Тобто як би закінчилася та й умови я порушив). АЛЕ:
20.01.2011 р. о 18:30 при русі машина різко зупинилася з одночасним металевим скреготом і глухим ударом. Не виявивши видимих причин різкої зупинки двигуна, машину відбуксирував в найближчий автосервіс. При розбиранні ГБЦ виявлений відірваний по стрижню в районі направляючої випускний клапан 3-го циліндра. Кінець стрижня клапана затиснутий в сухарях висів на чашці, тарілка клапана застрягла в пробитому циліндрі, впершись у шатун, другий шматок стрижня клапана провалився через пробитий отвір в циліндр. Я вважаю що встановили свідомо бракований клапан. Вид по зламаних поверхні - маленька плямка світлого металу, навколо темне кільце шириною 2мм. Чи є у мене шанс відшкодувати витрати на капітальний ремонт двигуна направивши претензію продавцю?
a.tishkin @ vtg.gazprom.ru

Олексій

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олексій. У даній ситуації вам краще спочатку провести незалежну експертизу з даного питання, а потім, на підставі ч. 5 ст. 19 ЗоЗПП: у випадках, коли передбачений договором гарантійний термін складає менше двох років і недоліки товару виявлені споживачем після закінчення гарантійного терміну, але в межах двох років, споживач має право пред'явити продавцю (виробнику) вимоги, передбачені статтею 18 цього Закону, якщо доведе, що недоліки товару виникли до його передачі споживачеві або з причин, які існували до цього моменту.

 

Додаткові матеріали:

  • Як здійснити гарантійний ремонт ноутбука без чека і документів?
  • Що робити, якщо був придбаний неякісний холодильник, який вже кілька разів ...
  • Автомобіль вийшов з ладу в кінці гарантійного терміну: що робити?
  • Як відремонтувати автомобіль за рахунок продавця, якщо вже закінчився гаран ...
  • Чи звільняються споживачі від обов'язку сплати державного мита?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ