Як довго продавець може ремонтувати посудомийну машину по гарантії?

Купила Вбудовувані посудомийні машини. Вона була у використанні 1 раз, на другий раз перестала працювати. Працівники сервісного центру на протязі місяця подзвонили 2 рази, майстер приїхав через 2 тижні - нічого не зробив. Залишив висновок, що запчастин немає і треба їх замовляти. Через 35 днів подзвонили з сервісного центру і запропонували забрати машину в центр на ремонт, а терміни ремонту не обмовляються. Чи зобов'язаний сервісний центр надати на час ремонту іншу посудомийну машину? Через які терміни після подачі першої заявки, я можу повернути свої гроші або зробити обмін?

Ірина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина. В даному випадку, продавець має усунути недоліки техніки на протязі 45 днів після вашого звернення з претензією. Повернути свої гроші або здійснити обмін товару ви могли і відразу після виявлення несправності придбаного товару, висунувши відповідні вимоги. Тепер вам необхідно скласти та направити на адресу продавця претензію про закінчення гарантійного ремонту протягом 45 денного терміну з моменту вашого звернення, або повернення вам грошей або обміну товару на новий.
Посудомоечная машина не входить до Переліку товарів тривалого користування, на які не поширюється вимога покупця про безоплатне надання йому на період ремонту або заміни аналогічного товару, таким чином ви можете вказати в претензії вимогу про надання іншої посудомийної машини на час ремонту.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна вимагати заміни товару на час проведення експертизи?
  • Чи повинні надати автомобіль на час здійснення гарантійного ремонту?
  • Чи можна повернути кошти за телефон, поламаний за два дні до закінчення гар ...
  • Чи можна вимагати повернення грошей за піч, якщо остання не буде відремонто ...
  • Термін діагностики товару при пред'явленні вимоги про усунення недоліків т ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ