Чи потрібно платити за відключений телефон абонентську плату?

Здрастуйте!
Виникла ситуація:
В квартирі міський телефон, зареєстрований на мого діда, на його ім'я приходили платежі.Он помер більше року тому. Але за телефон ми якийсь час платили (від його імені). Потм ми платити припинили і телефон вимкнули, але платіжки приходять на діда. і утворюєте борг за відключений телефон (Абоненське плата). Мама пішла в телефонну контору, а їй сказали: погасіть борг (сума Абоненське плат за три місяці) хоча телефон не працював два з них, і тільки потім принесете свід про смерть і ми вам перестанемо надсилати платіжки. І налякали маму приставами. Питання що робити і до кого прийдуть пристави якщо дід помер а борг його зростає і телефон при цьому не працює за що ми повинні платити?
з повагою
Спасибі за відповідь

Георгій

Відповідь юриста:

Привіт, Георгій. Напишіть в компанію письмове повідомлення, що Ви згодні, відповідно до чинного законодавства, сплатити суму, що накопичилася боргу лише за фактичні надані оператором зв'язку послуги, а саме за той місяць, в який послуги надавалися. Адже згідно з Правилами надання послуг місцевого, внутрізонового, міжміського й міжнародного зв'язку затверджених постановою Уряду Російської Федерації від 18 травня 2005 року № 310 користувач зобов'язаний:
а) вносити у повному обсязі плату оператору зв'язку за надані йому послуги телефонного зв'язку;

62. Абонент і (або) користувач має право:

б) відмовитися в будь-який час в односторонньому порядку від виконання договору за умови оплати фактично понесених оператором зв'язку витрат по наданню цьому абоненту та (або) користувачеві послуг телефонного зв'язку ".
Якщо в компанії не погодяться з сумою боргу, запишіться на консультацію до наших юристам і ми допоможемо вам вирішити ситуацію, що склалася.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити заборгованість за послуги мобільного оператора?
  • Як оскаржити заборгованість перед оператором мобільного зв'язку?
  • Що робити якщо після оплати послуг телеоператора був відключений телефон?
  • Чи правомірно оператор нарахував щомісячну оплату за користування інтернето ...
  • Чи правомірно колекторське агентство вимагає виплати боргу?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ