Як стягнути з заподіювача шкоди компенсацію за шкоду здоров'ю?

Добрий день! 05.10.2010 р. мого тата збила машина. В результаті ДТП потерпілому було завдано шкоди здоров'ю, що виразився в наступному: гостра важка відкрита непроникаюча черепно-мозкова травма: травматична внутрішньомозкова гематома в правій скроневій частці (30 см3). Лінійний перелом правої тім'яної та скроневої кісток. Перелом піраміди правої скроневої кістки. Садна і забиті місця м'яких тканин тулуба, кінцівок, параорбітальная гематома справа. Ми в свою чергу хочемо, щоб заподіювач шкоди покрив нам всі витрати на лікування, ми лікувалися в дорогий клініці, велика сума пішла саме на подяку лікарів і приймального відділення, тому туди потрапити дуже важко! За ліки, аналізи всі чеки збирали! Нас чекає ще дуже тривале лікування і також чекають витрати в подальшому! Ми склали Угода
про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної в результаті ДТП! Суму вимагаємо 500 тис. руб. Але не факт що заподіювач шкоди погодиться, він вже найняв адвоката! Через суд то ми виходить всі витрати документально не підтвердимо! Чи правильно ми чинимо в цій ситуації???

Ольга

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ольга. У судовому порядку ви зможете отримати тільки компенсацію тих витрат, які зможете підтвердити доказами. Коли шкоду заподіяно здоров'ю людини, то потерпілий вправі претендувати на такі види компенсацій:
- Відшкодування втраченого заробітку (доходу).
- Відшкодування витрат на лікування та інших додаткових витрат.
Найкращим виходом, звичайно ж, є підписання угоди, наші фахівці готові допомогти вам на даній стадії, а також при переміщенні спору до суду.

 

Додаткові матеріали:

  • Як діяти потерпілому від наїзду автомобіля пішоходу?
  • Які документи необхідно надати до суду для відшкодування шкоди здоров'ю?
  • На яке відшкодування може претендувати потерпілий в ДТП?
  • Відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП
  • Заподіяння шкоди здоров'ю пішохода водієм транспортного засобу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ