Що робити якщо після внесення передоплати за меблі продавець підняв ціну?

Уклала договір з компанією "дивани та крісла " на придбання дивана. Різниця між ціною в каталозі, який мені дали в магазині, і реальною ціною виявилася більше майже на 50%. Продавець заявила, що виробник підвищив ціни. Через день я написала рекламацію. Виплату грошей не виробляють, посилаючись, що за законом мають дати відповідь протягом 10 дгней. Крім того, за грошима, якщо виплатять, доведеться їхати в центральний офіс, а не в магазин. Будь ласка, допоможіть розібратися. З повагою, Т. І.

Тетяна Іванівна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна Іванівна. Згідно зі ст. 424 ГК РФ: виконання договору оплачується за ціною, встановленою угодою сторін.
У передбачених законом випадках застосовуються ціни (тарифи, розцінки, ставки тощо), які встановлюються або регульовані уповноваженими на те державними органами. Зміна ціни після укладення договору допускається у випадках і на умовах, передбачених договором, законом або у встановленому законом порядку.
Таким чином, якщо в договорі не зазначена можливість підвищення цін після укладення договору, то ви вправі вимагати надання вам меблів за ціною, що існувала на момент укладення договору, або повернення грошових коштів.
Згідно зі ст. 23.1 ЗоЗПП, вимоги споживача про повернення сплаченої за товар суми і про повне відшкодування збитків підлягають задоволенню продавцем протягом десяти днів з дня пред'явлення відповідної вимоги. Термін зазначений продавцем вірний.

 

Додаткові матеріали:

  • Як отримати неустойку за прострочення доставки автомобіля?
  • Чи можна вимагати повернення різниці вартості товару на день обміну?
  • Що робити якщо термін ремонту, передбачений ЗоЗПП, вже пройшов?
  • Чи може продавець підвищувати ціну на автомобіль після укладення договору п ...
  • Термін обчислення неустойки за договором купівлі-продажу меблів

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ