Яку компенсацію повинен отримати власник приватизованого житлового приміщення у разі вилучення і зносу житлового будинку?

Здрастуйте!
Я власник житлового приміщення, підлягає знесенню і вилученню (М.О г Корольов). На території нашого будинку буде проводитися розширення та реконструкція Ярославського шосе.
Мені надіслали інформаційний лист "про можливе вилучення" мого приміщення.
- Чи маю я право тепер його продавати?
- Якщо з оцінною вартістю, запропонованою мені забудовниками, я згодна не буду, які в мене є права і можливості відстояти адекватну суму викупу?
- Чи можуть мене насильно виселити з квартири, якщо домовленість про суму викупу не буде досягнута (заплативши мінімальний викуп, на який неможливо купити інше житло)?

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. Власник житлового приміщення не пізніше ніж за рік до майбутнього вилучення даного приміщення повинен бути повідомлений в письмовій формі про прийняте рішення про вилучення належного йому житлового приміщення, про дату державної реєстрації такого рішення органом, що прийняв рішення про вилучення. Викуп житлового приміщення до закінчення року з дня отримання власником такого повідомлення допускається лише за згодою власника. При визначенні викупної ціни житлового приміщення в ніс включаються ринкова вартість житлового приміщення, а також всі збитки, завдані власнику житлового приміщення його вилученням, включаючи збитки, які він несе у зв'язку зі зміною місця проживання, тимчасовим користуванням іншим житловим приміщенням до придбання у власність іншого жилого приміщення (у разі, якщо угодою не передбачено збереження права користування вилучається житловим приміщенням до придбання у власність іншого жилого приміщення), переїздом, пошуком іншого жилого приміщення для набуття права власності на нього, оформленням права власності на інше жиле приміщення, достроковим припиненням своїх зобов'язань перед третіми особами, в тому числі упущену вигоду.

За угодою з власником житлового приміщення їй може бути надано взамін вилучається житлового приміщення інше жиле приміщення з зарахуванням його вартості у викупну ціну.
Якщо власник житлового приміщення не згоден з рішенням про вилучення житлового приміщення або з ним не досягнуто згоди щодо викупної ціни житлового приміщення або інших умовах його викупу, орган державної влади або орган місцевого самоврядування, які прийняли таке рішення, можуть пред'явити до суду позов про викуп житлового приміщення .

 

Додаткові матеріали:

  • Як контролювати витрату коштів на утримання і ремонт житлового приміщення?
  • Заяву до суду на перепланування
  • Визнання права користування житловим приміщенням
  • Визнання відмови в дачі згоди на обмін недійсним
  • Право користування житловим приміщенням

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ