Магазин відмовився повернути гроші за несправну швабру: що робити?

Здрастуйте!
У магазині купив швабру з механізмом віджимання. Попросив на контролі перевірити механізм (головка швабри була запакована поліетиленовою плівкою). Мені відповіли, що перевіряти треба вдома і рекомендували повернути у двотижневий строк, якщо будуть дефекти.
При перевірці будинку виявилося, що механізм віджимання не працює. Я приїхав знову в цей магазин, пред'явив чек (і видану при продажу роздруківку) і на прохання повернути гроші отримав відмову через нібито нетоварного вигляду швабри. Чому утворився «нетоварний вигляд» після одного змочування у воді швабри мені не пояснили. А як можна було перевірити віджимання води, не змочуючи швабру, мені теж не пояснили. Крім того, поняття «товарного вигляду» є суб'єктивним і, мабуть, може бути встановлено експертизою. Однак, розмови не вийшло.
Питання: Чи порушив магазин мої права, продавши несправний товар, відмовившись перевірити його при покупці і не прийнявши його назад як дефектний в обумовлений двотижневий строк? Якщо порушив, то як я повинен поступити в подальшому? Спасибі.

Ростислав

Відповідь юриста:

Привіт, Ростислав. Вам необхідно написати на адресу магазину претензію з вимогою повернути ваші кошти або обміняти на товар належної якості. Якщо продавець відмовиться задовольнити ваші вимоги - звертайтеся з позовною заявою до суду. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Як довести, що нестача товару з'явився до передачі його покупцеві?
  • Що робити якщо некомпетентний продавець вставив невідповідний картридж в пр ...
  • Чи може продавець відмовити покупцеві в гарантійному обслуговуванні взуття?
  • Що робити якщо продавець відмовляється повертати кошти за неякісний товар?
  • Що робити якщо при доставці була розбита варильна поверхня?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ