Чи може ветеран праці брати відпустку в зручний для нього час?

Здравствуйте. У законі про ветеранів від 1994 року в статті 22 було положення, що працюють ветерани праці можуть брати щорічну відпустку у зручний для них час. У редакції цього закону від 2004 року дану статтю віддали у відання суб'єктів федерації. З'явився закон № 70 м.Москви "Про ветеранів ". А в ньому ні про працюючих ветеранів праці, ні про відпустки, ні про виробництво. Вийшло, що закон суб'єкта федерації скасував положення федерального закону. До того ж є стаття 55 Конституції РФ, у статті 2 якої прямо говориться, що в РФ не повинні видаватися закони, що скасовують або применшують права і свободи людини і громадянина. А моє право брати відпустку в будь-який зручний для мене час скасували. Як бути? Користуватися статтею 22 від 1994 року? Адже закон зворотної сили не має.

Володимир

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Володимир. Чинними правовими актами прямо не передбачено право на надання чергової відпустки у зручний час ні для ветеранів війни, ні для працюючих пенсіонерів. Дане право може бути надане або за рішенням адміністрації організації, або закріплюється нормативно-правовьмі актами суб'єктів РФ.

Працюючим пенсіонерам згідно ст. 128 Трудового кодексу РФ за сімейними обставинами та з інших поважних причин може бути надана відпустка без збереження заробітної плати за їх письмовою заявою до 14 календарних днів у році. Ветеранам праці відпустку без збереження заробітної плати може бути наданий у разі закріплення права на нього федеральними законами, або колективним договором.

 

Додаткові матеріали:

  • Надання щорічної відпустки перед декретною відпусткою.
  • Роботодавець не надає чорнобильцю двотижневу відпустку: що робити?
  • Чи може працівник використати свою відпустку в поточному році авансом?
  • Чи може вдова ветерана претендувати на житло, якщо проживає у будинку без з ...
  • Що означає рядок у законі, про надання житла незалежно від матеріального ст ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ