Роботодавець не надає чорнобильцю двотижневу відпустку: що робити?

Добрий день! Я і чоловік з Брянської області, працюємо в Москві. У нас є Чорнобильські посвідчення, на підставі цього посвідчення чоловікові на роботі дають 14 днів оплачуваної відпустки. Мені на роботі вже вдруге відмовляють у цьому Чорнобильському відпустці, хоча посвідчення абсолютно однакові (з правом на відселення). Допоможіть розібратися в цій проблемі, чому чоловікові дають відпустку а мені відмовляють. Кажуть що якщо б я працювала в Брянській області тоді довали б, а так ні. Дякуємо за допомогу.

Ніна

Відповідь юриста:

Привіт, Ніна. Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 14 Закону РФ від 15.05.1991 N 1244-1 «Про соціальний захист громадян, які зазнали впливу радіації на Чорнобильській АЕС» (далі - Закон N 1244-1) працівникам-«чорнобильцям» гарантується щорічну чергову оплачувану відпустку у зручний для них час, а також додаткова оплачувана відпустка тривалістю 14 календарних днів. Додаткова відпустка не замінює основну відпустку, а надається нарівні з ним і на додаток до нього (статті 114 - 116 ТК РФ). При обчисленні загальної тривалості щорічної оплачуваної відпустки додаткові відпустки підсумовуються з основною відпусткою (ч. 2 ст. 120 ТК РФ).

Оплату відпустки виробляє орган соціального захисту за місцем проживання громадянина. Роботодавець надає співробітникові завірену довідку з розрахованою сумою середнього заробітку та загальною сумою оплати за відпустку. Порядок оплати встановлений "Правилами оплати додаткової оплачуваної відпустки і виплати одноразової компенсації на оздоровлення, що надається одночасно з додатковим оплачуваною відпусткою громадянам, які зазнали впливу радіації внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС " (затв. постановою Уряду РФ від 3 березня 2007 р. № 136) .

Роботодавець порушує ваші трудові права і ви повинна оскаржити його дії. Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юрісту.Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Надання щорічної відпустки перед декретною відпусткою.
  • Чи може ветеран праці брати відпустку в зручний для нього час?
  • Якими нормами регулюється нарахування щорічної чергової відпустки?
  • Надання чергової відпустки перед декретною авансом
  • Надання чергової відпустки перед декретною авансом

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ