Чи може вдова ветерана претендувати на житло, якщо проживає у будинку без зручностей?

Виникло питання про надання житлової субсидії за законом "Про ветеранів" моїй бабусі. Допоможіть будь ласка консультацією. Бабуся вдова учасника війни. 08.12.2010 року написала заяву на надання житлової субсидії на придбання житлових приміщень у власність у відповідності з Федеральним законом "Про ветеранів". Зібрала всі довідки, здала в житлову комісію Пластовского муніципального району. 29.12.2010 року надійшла відповідь на заяву в якому було відмовлено в прийнятті на облік як потребує житловому приміщенні (підстава: підпункт 2 пункту 1 ст 51 ст 53 Житлового кодексу РФ). Живе в будинку належить молодшому сину. У будинку пічне опалення, всі зручності на вулиці, їй дуже важко носити дрова, топити піч, помитися теж проблема. До міської лазні 4 км. Їй 84 роки, хотілося пожити в людських умовах, у теплі. За все своє життя вони з чоловіком не користувалися ні якими пільгами, працювали від зорі до зорі, ростили дітей, навіть у відпустці жодного разу не були. Навіщо тоді обнадіювати старих хворих людей, щоб потім з за якихось зайвих метрів відмовити, зовсім не беручи до уваги, що житло не упорядковане. Згідно з довідками БТІ і реєстраційної служби власного житла не має. І ще поясніть будь ласка що означає Федеральний закон від 6 травня 2010 року № 79-ФЗ "Про внесення змін до Федерального закону" Про ветеранів "в ст 1 пункт 5 - забезпечуються житлом незалежно від їх майнового положення. Місцеві юристи не можуть пояснити.

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тамара Василівна. До внесення змін у чинне законодавство, закон передбачав забезпечення ветеранів житлом за наявності такої підстави, як визнання їх незаможними. В даний час житло надається не тільки малозабезпеченим, але й іншим громадянам.

Якщо Вас не влаштовує відповідь місцевої адміністрації, то ви можете оскаржити його в судовому порядку. Згідно ст. 256 ЦПК РФ, громадянин вправі звернутися в суд із заявою протягом трьох місяців з дня, коли йому стало відомо про порушення його прав і свобод.

Пропуск вказаного строку звернення до суду з позовною заявою не є для суду підставою для відмови у прийнятті заяви. Причини пропуску строку з'ясовуються в попередньому судовому засіданні або судовому засіданні і можуть бути підставою для відмови у задоволенні заяви.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити ветеранові ВВВ, якщо адміністрація відмовила в наданні пільгового ...
  • Як сім'ї поліцейського вирішити проблему з житлом, якщо немає грошей на йо ...
  • Що означає рядок у законі, про надання житла незалежно від матеріального ст ...
  • Визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування про надання жило ...
  • Надання жилих приміщень окремим категоріям громадян

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ