Чи може працівник використати свою відпустку в поточному році авансом?

Я є державним службовцем (м.Москва). Початок стажу 07.11.2005г.В останньої організації (держслужба) працюю з 13.10.2008г. На момент надходження в дану організацію мій стаж дорівнював 2 роки і 11 місяців. На наступний календарний рік (2009) працівником кадрової служби мені був визначений щорічна оплачувана відпустка у розмірі 34 днів. При чому, використовувала я його в період до настання 4-х років вислуги (у жовтні). Виходить, що фактично я авансом взяла +1 день до відпустки. У цьому році новий співробітник кадрової служби, приводячи документи у відповідність, виявив моє дострокове використання 1 дня відпустки в 2009 році й зобов'язав відняти цей день з моєї відпустки в 2011 році. Чи має це право бути? Які законодавчі документи регламентують дану приватну ситуацію?
P.S. У зв'язку з тим, що наступ додаткового дня до відпустки на підставі збільшення стажу держслужби в моєму випадку не дуже зручно щодо відпускного періоду (07 листопада щорічно) чи маю я право використовувати цей день на рік, відповідний році збільшення стажу (рік у рік, а не переносячи на наступне літо):
1. Авансом (додаючи до відпустки влітку, в той час як стаж буде досягнутий тільки в листопаді?) Або
2. Брати 1 день відпустки по досягненні стажу (після 7 листопада) і до закінчення календарного року?

Олеся

Відповідь юриста:

Привіт Олеся. Трудовий кодекс допускає відпустку авансом. Конституція РФ гарантує працівникам, які трудяться в організаціях за трудовими договорами, надання щорічної оплачуваної відпустки (п. 5 ст. 37 Конституції РФ). Для роботодавця такий обов'язок встановлена в ст. 122 Трудового кодексу РФ. Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи та ознайомлення з вашим трудовим договором.

 

Додаткові матеріали:

  • Роботодавець не надає чорнобильцю двотижневу відпустку: що робити?
  • Чи може вагітна співробітниця використовувати відпустку перед декретними ав ...
  • Якими нормами регулюється нарахування щорічної чергової відпустки?
  • Надання чергової відпустки перед декретною авансом
  • Надання чергової відпустки перед декретною авансом

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ