Надання щорічної відпустки перед декретною відпусткою.

Здравствуйте. Підкажіть будь ласка, якщо педагогічний працівник перебуваючи у щорічній відпустці (56 днів, робочий рік дає право на відпустку з 01.09. По 31.08) до 23 серпня вагітніє. Гаданий догляд в дектет (лікарняний) 18 січня. Після щорічної відпустки бере лікарняні та виходить на роботу 8 листопада. Вийшовши на роботу пише заяву з 22 листопада на щорічну відпустку 56 днів, ст 260 ТК РФ, але ми знаємо, 1. що до 18 січня немає 56 днів відпустки тому новорічні свята 10 днів 2. лікарняний її закінчиться 9 червня і вона швидше за все піде у відпустку до 1.5 років який право на щорічну відпустку вже не дає.
Чи можемо ми відмовити співробітникові в повному відпустці тому він буде виданий авансом і ми припускаємо виходячи з розрахунків, що вона його не відпрацює???

Ірина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина. Згідно статті 260 Трудового Кодексу РФ, перед відпусткою по вагітності та пологах або безпосередньо після нього або після закінчення відпустки по догляду за дитиною жінці за її бажанням надається щорічна оплачувана відпустка незалежно від стажу роботи у даного роботодавця.

Розділ відпустки на частини може мати місце тільки при узгодженні з працівником, у разі, якщо при наданні відпустки авансом працівник звільниться, то роботодавець вправі вимагати компенсації.

 

Додаткові матеріали:

  • Роботодавець не надає чорнобильцю двотижневу відпустку: що робити?
  • Чи може працівник використати свою відпустку в поточному році авансом?
  • Чи може вагітна співробітниця використовувати відпустку перед декретними ав ...
  • Надання чергової відпустки перед декретною авансом
  • Надання чергової відпустки перед декретною авансом

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ