До кого пред'являти претензію: до агентства або туристичної компанії?

Добрий день! У нас з чоловіком куплений новорічний тур за 100 тис. руб. у тур-агенства, тур-оператор у нас капітал-тур. Оплата 100% в день покупки.
У зв'язку зі сформованою ситуацією з капітал-туром, стало зрозуміло, що з цього туру ми нікуди не полетимо. Я прийшла в тур-агенство з проханням або повернути гроші, або перебронювати тур у інших тур-операторів. мені відмовили, пояснивши, що грошові кошти ми повинні витягувати у капітал-туру самі. Але по суті, мені взагалі не важливо хто у мене тур-оператор, договірні відносини у мене саме з агенством, грошові кошти я передала агенству, саме агенство радило нам цей тур (причому як виявляється, у капітал-туру проблеми давно були). Адже агенство повинно вибирати собі контрагентів, а ми вже, туристи, покладаємося на них, вони за це отримують свою комісію. Агенство не виконало своїх робіт, і грошові кошти теж не повертає. Я наміру подавати на них до суду, а вони вже хай самі розбираються з капітал-туром. Чи правомірні мої міркування?

Інна

Відповідь юриста:

Привіт, Інна. Ви абсолютно праві, необхідно написати на адресу агенства претензію з вимогою повернути ваші кошти за тур. Якщо продавець відмовиться задовольнити ваші вимоги - звертайтеся з позовною заявою до суду. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді. До того ж ви маєте право на стягнення відсотків за користування грошовими коштами.

 

Додаткові матеріали:

  • Як повернути в магазин ноутбук, якщо він виявився не новим?
  • Як повернути кошти за поламаний чохол для телефону?
  • Як повернути кошти за туристичну путівку?
  • Чи можна отримати свої кошти від компанії - банкрута?
  • Стягнення грошових коштів при відмові від місця в екскурсійному турі

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ