Що робити якщо туристична компанія не забезпечила відпочинок по путівці?

Купила путівку у вересні, в грудні не відлетіли, Капітал Тур! Зіпсовані свята, грошей вільних немає, а ті віддасть страхова чи ні не ясно (подала документи за фактом невильоту на слід день). Хочу подати в суд на Капітал Тур. Моїм грошима в 100% розмірі користувалися 3 місяці, а свої я не можу повернути зараз і можливо ніколи, відповідно нікуди не полечу іншою компанією + нерви + телефонні дзвінки за рішенням безглуздих запитань + витрачений бензин авто і дурне стояння в пробках + отпрашіванія з роботи, щоб вирішити всі питання! Як мені подати в суд і куди?

Інна

Відповідь юриста:

Привіт, Інна. Для повного та вичерпної відповіді на ваше запитання необхідно, що б юрист вивчив договір, укладений між вами і туроператором.
Згідно 4 ст. 9 Закону про основи туристської діяльності туроператор відповідає перед туристами або іншими замовниками за дії (бездіяльність) третіх осіб, якщо федеральними законами та іншими нормативно - правовими актами Російської Федерації не встановлено, що відповідальність перед туристами несе третя особа. Виходячи з вище сказаного кожна зі сторін вправі, вимагати, зміни або розірвання договору у зв'язку з істотною зміною обставин (відмова у видачі візи).
Обов'язком туроператора є перевірка правильність оформлення виїзних документів, у тому числі термін дії загальногромадянського, закордонного паспорта, правильність оформлення документів на дитину і т.п.
Відповідно до пункту 17 положеннями Федерального закону від 15.08.1996 № 114-ФЗ «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію» (в редакції від 10.01.2007):
Туроператор зобов'язаний своєчасно інформувати споживача про обставини, що залежать від споживача, які можуть знизити якість туристського продукту або спричинити за собою неможливість надання послуг, що входять у туристський продукт, у строки, зазначені в договорі про реалізацію туристського продукту. Порушення цього правила може спричинити адміністративну відповідальність винної особи, встановлену ч. 1 ст. 14.8 КоАП РФ.

Фахівці нашої фірми допоможуть у вирішенні даної ситуації, представлять ваші інтереси в суді, і допоможуть досягти позитивного рішення.

 

Додаткові матеріали:

  • Як повернути гроші за туристичний тур, яким немає можливості скористатися ч ...
  • Як повернути кошти за туристичну путівку?
  • Як повернути всі гроші за туристичний тур при його відміні?
  • Стягнення неустойки з агентства нерухомості за договором надання послуг
  • Правомірність одностороннього розірвання договору на технічне обслуговуванн ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ