Що робити якщо син, який одержує за дорученням пенсію матері не віддає їй ці кошти?

мій брат має пенсійну ощадкнижку моєї матері і довіреність на отримання грошей. Протягом останніх років він відмовляється надавати пенсію матері на її утримання, мотивуючи це тим, що пенсії батька повинно вистачати на утримання обох родітелей.Я, дочка, маючи доручення на розпорядження пенсійними грошима батька, повністю оплачую утримання батьків: купую продукти, ліки, оплачую доглядальницю. Моїм батькам більше 87 років. У батька деменція, він лежачий хворий. Матері в останній час стало гірше, і вона стала теж потребувати сторонньої допомоги. Витрати на доглядальницю, купівлю ліків збільшилися. Пенсії батька стало не вистачати. Але мій брат категорично відмовляється віддавати пенсію матері на утримання батьків. Він забрав усі документи матері (паспорт, ощадкнижку, документи на квартиру) собі і відмовляється не тільки повертати документи, але й обговорювати зі мною ці питання. Підкажіть, будь ласка, як мені діяти в цій ситуації, як змусити брата надати пенсію матері для оплати догляду та покупки продуктів.

Олена Павлівна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена Павлівна. Згідно з Цивільним кодексом РФ, особа, яка видала довіреність, може в усякий час скасувати довіреність. Наслідками припинення довіреності є:

1. Особа, яка видала довіреність і згодом скасувала її, зобов'язана сповістити про скасування особу, якій довіреність видана, а також відомих їй третіх осіб, для представництва перед якими дана довіреність. Такий же обов'язок покладається на правонаступників особи, що видала довіреність, у випадках її припинення з підстав, передбачених у підпунктах 4 і 6 пункту 1 статті 188 цього Кодексу.
2. Права та обов'язки, що виникли внаслідок дій особи, якій видана довіреність, до того, як ця особа дізналася або повинна була дізнатися про її припинення, зберігають силу для видав довіреність, і його правонаступників щодо третіх осіб. Це правило не застосовується, якщо третя особа знала або повинна була знати, що дія довіреності припинилася.
3. За припинення довіреності особа, якій вона видана, або її правонаступники повинні негайно повернути довіреність.
Таким чином вашої матері необхідно відкликати довіреність у того ж нотаріуса, у якого вона була завірена. До того ж ваша мати і батько мають право вимагати від сина аліментного утримання в судовому порядку. Для того щоб розібратися в ситуації, що склалася ви можете записатися на консультацію до нашого юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна включити в спадкову масу квартиру, яку спадкодавець не встиг прива ...
  • Що робити якщо власник автомобіля відкликав довіреність?
  • Як розділити автомобіль придбаний в шлюбі, якщо на ньому їздить тільки чоло ...
  • Чи може повірена особа вчиняти дії від імені довірителя на свою користь?
  • Представництво за довіреністю

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ