Чи можна включити в спадкову масу квартиру, яку спадкодавець не встиг приватизувати?

Житель Москви прийняв приватизувати квартиру в якій проживав. Видав довіреність на оформлення приватизації своєму другові. В першу чергу той звернувся в БТІ. Керівництву БТІ він здався підозрілим, і його паспортні дані були відправлені на перевірку в МВС. Проведена перевірка підтвердила благонадійність довіреної особи, але за час перевірки довіритель помер і, таким чином, з незалежних від нього обставин, не встиг зібрати необхідні для приватизації документи. Пряма спадкоємиця - сестра померлого подала позов про включення квартири брата е спадкову масу. До позову додавалися довіреність на оформлення приватизації та довідка БТІ про затримку (із зазначенням дат) видачі необхідних документів. Суд не визнав довіреність на оформлення приватизації документом підтверджуючим волевиявлення покійного і не врахував, що інші документи не були зібрані з незалежних від померлого обставинам. Чи правомірно це?

Олександр

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Александр. Найчастіше, якщо документи на приватизацію вже були зібрані і направлено заяву на приватизацію, суди включають квартири в спадкове майно. Але у вашому випадку в якості виявлення волі померлого на приватизацію є тільки довіреність, але і в таких випадках є позитивні рішення, наприклад, ви можете ознайомитися з Ухвалою ВС РФ від 12 серпня 2008 р. N 5-В08-81.
Головне в подібних справах - якісна юридична підтримка. Ви маєте право оскаржити винесене рішення суду в апеляційному чи наглядовому порядку. Запишіться на консультацію до нашого юристу, і після уточнення всіх нюансів справи ми відповімо на всі ваші запитання.

 

Додаткові матеріали:

  • Як можна вирішити питання приватизації якщо мешканці проти?
  • Чи потрібно для видачі довіреності приїжджати в РФ або можна видати її на т ...
  • Який пакет документів потрібен для приватизації квартири?
  • Як онуку зручніше за все оформити право спадщину на квартиру?
  • Як приватизувати муніципальну квартиру, якщо вже брав участь в приватизації ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ