Чи звільняються споживачі від обов'язку сплати державного мита?

Здравствуйте, я придбала літні відкриті туфлі в магазині Рандеву в ноябре.К настанню сезону шкарпетки виявила шлюб, але вважаючи, що гарантійний термін вже закінчився не зробила спроби повернути деньгі.Обувь не експлуатувалася і пролежала не розпаковані в коробці до двох років, коли я наткнулася на статтю 19 в законі "Про захист прав споживачів ". Відповідно до п.5. ст. 19 Закону "Про захист прав споживачів " споживач має право пред'явити продавцю вимоги, передбачені статтею 18 "Про захист прав споживачів " або в межах гарантійного строку, або якщо гарантійний термін складає менше двох років і недоліки товару виявлені споживачем після закінчення гарантійного терміну , але в межах двох років з моменту покупкі.Я провела експертизу, і вона підтвердила наявність виробничих дефектов.Обратілась в магазин з вимогою про повернення грошей за товар не належної качества.Магазін провів зустрічну експертизу, яка також підтвердила наявність дефектів, але аргументувала їх поява неправильним зберіганням (сприятливі умови для зберігання взуття +19 градусів і 60% вологість повітря). Обидві експертизи підтвердили, що на взутті відсутні сліди носкі.Еслі прийти в магазин і заміряти при якій температурі і вологості повітря зберігається взуття, я дуже сильно сумніваюся, що умови зберігання будуть задовольняти цим вимогам, про які ніхто не ставив до відома під час покупкі.Также не враховується той факт, що взуття призначене все таки не для зберігання, а для носкі.Я подаю в суд.Действітельно Чи мито за звернення до суду споживач не платить?
Підкажіть як правильно скласти позовну заяву і які мої шанси на успіх в судовому процесі?

Ліля

Відповідь юриста:

Привіт, Лілія. 1. Відповідно до п. 3 ст. 17 Закону РФ "Про захист прав споживачів" та пп. 4 п. 2 і п. 3 ст. 333.36 Податкового кодексу РФ споживачі звільняються від сплати державного мита за всіма позовами, пов'язаними з порушенням прав споживача, якщо ціна позову не перевищує 1000000 рублів. У разі якщо ціна позову перевищує цю суму, споживач сплачує державне мито в сумі, обчисленої відповідно до пп. 1 п. 1 ст. 333.19 Податкового Кодексу РФ і зменшеної на суму державного мита, що підлягає сплаті при ціні позову 1000000 рублів.
2. У позовній заяві необхідно вказати наступну інформацію:

- Найменування суду;
- Прізвище, ім'я, по батькові позивача, його місце проживання, а також прізвище, ім'я, по батькові представника і його місце проживання, якщо позовна заява подається до суду представником;
- Найменування відповідача;
- Суть порушення прав і законних інтересів заявника та його клопотання;
- Підстави для пред'явлення вимог позивача, та докази, що підтверджують ці підстави;
- Перелік доданих до позовної заяви документів, їх копії;
- Копії позовної заяви за кількістю відповідачів і третіх осіб;
- Підпис позивача або його представника.

 

Додаткові матеріали:

  • Як скласти позовну заяву про наклеп до суду на сусідку?
  • Як скласти позовну заявлленіе у зв'язку з невиплатою грошових коштів за за ...
  • Як повернути кошти за непрацюючий інтернет-модем?
  • Як скласти позовну заяву щодо захисту прав споживача?
  • Як розрахувати розмір державного мита при ціні позову понад 1000000?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ