Як повернути передоплату за водійські курси якщо передумав їх відвідувати?

Я записалася до автошколи. Оплатила початкову суму в розмірі 7990 рублів. У договорі сума вказується як винагороду за надання послуг. Але за особистими обставинами вирішила расторнуть договір. Вони повідомили мені, що виплатять тільки 2400 так як 4990 це сума знижки і 20% за адміністративні витрати. Я ще не відвідала жодного заняття.
У договорі в пункті "строк дії договору " прописано:
1. Клієнт має право розірвати договір, але тільки до початку надання послуг, при цьому повернення винагороди проводиться не пізніше 7 робочих днів за вирахуванням 20% за адміністративні витрати Виконавця.
2. При оплаті курсу навчання зі знижкою, грошові суми знижок не повертаються.
Як мені повернути свої гроші?

Римма

Відповідь юриста:

Привіт, Римма. Дії співробітників автошколи суперечать чинному законодавству. Згідно ст 782 ЦК РФ: замовник вправі відмовитися від виконання договору возмездного надання послуг за умови оплати виконавцю фактично понесених ним витрат. До того ж понесені витрати повинні бути обгрунтовані в письмовому вигляді. Також ст. 32 ЗоЗПП вказує, що споживач має право відмовитися від виконання договору про виконання робіт (надання послуг) у будь-який час за умови оплати виконавцю фактично понесених ним витрат, пов'язаних з виконанням зобов'язань за даним договором.
Ви можете направити претензію на основі вищевказаних посилань на закони й вимагати повернення всіх коштів за вирахуванням фактично понесених витрат. Якщо продавець відмовиться задовольнити ваші вимоги - звертайтеся з позовною заявою до суду. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо виконавець затримує терміни виконання замовлення?
  • Чи можна обміняти квитки в театр на інший день або повернути гроші?
  • Розірвання договору возмездного надання послуг з ініціативи замовника
  • Стягнення грошових коштів при відмові від місця в екскурсійному турі
  • Відшкодування витрат Виконавцем за договором надання послуг

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ