Чи можна стягнути із забудовника неустойку за прострочення термінів будівництва?

Добрий день. Ми з чоловіком придбали квартиру в частках 50 на 50% в м. Одинцово, вул. Вокзальна д. 19 (забудовник ТОВ "Стройтехінвест") за договором уступки прав від ТОВ "СтройАрсенал" через "Міель", який за договором оформляє право власності на квартиру.
ГК будинку пройшла в грудні 2009 року. В даний момент будинок добудований, але до нього не повністю підведені комунікації. На землю під будинком накладено арешт за позовом до забудовника, в слідстві чого реєстраційна палата не реєструється допсоглашение по обмірюваннях БТІ. З цих же причин Міель не може оформити право власності на квартиру.
У зв'язку зі сформованою ситуацією виникає кілька питань:
1 - Нам потрібна допомога адвоката для оформлення права власності на квартиру. Цікавить вартість витрат з участю Ваших адвокатів і час вирішення питання.
2 - Чи можливо подати позов на стягнення неустойки з забудовника за недотримання термінів?

Ірина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина. При укладенні договору будівельного підряду з фізичною особою - громадянином, підряднику необхідно враховувати, що відповідно до Федерального закону "Про захист прав споживачів" у разі прострочення виконання будівельних робіт він буде повинен виплатити за кожний день прострочення неустойку в розмірі трьох відсотків від ціни договору, але в загальній сумі не більше ціни невиконаних у строк будівельних робіт.
До того ж понад суму неустойки забудовник зобов'язаний відшкодувати в повному обсязі збитки, які були заподіяні учаснику договору пайової будівництва. До таких збитків можна віднести: грошові кошти, витрачені на претензійно - позовну роботу учасника, витрати на оплату оренди житла та інші витрати, в залежності від конкретного випадку.
Якщо вина забудовника буде доведена, постраждала особа вправі претендувати і на відшкодування моральної шкоди. Ви можете записатися на безкоштовну консультацію, на якій зможете поговорити з нашими юристами.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо забудовник не улагоджується в терміни здачі будинку?
  • Чи входить вартість обробки квартири в новобудові в ціну квартири?
  • Як розрахувати розмір державного мита при ціні позову понад 1000000?
  • На що може розраховувати пайовик при простроченні здачі квартири?
  • Стягнення неустойки з застойщіка за договором пайового будівництва

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ