Як розрахувати розмір державного мита при ціні позову понад 1000000?

У нас суперечка фізика до Забудовнику по стягненню неустойки з Забудовника за невиконання зобов'язань по введенню житлового будинку в експлуатацію у встановлений Договором Інвестування термін - 2 квартал 2007року, стягненню збитків у вигляді плати за проживання в знімається квартирі за період тре років, і моральну шкоду Уточнюю - Договір Інвестрованія з фізиком заснований не на ДДУ, а на ФЗ про інвестиційну діяльність, оскільки дозвіл на будівництво було отримано до набуття ДДУ в силу.
Ми хочемо стягнути неустойку за прострочення введення по ФЗ Про захист прав споживачів (3% за кожен день з суми 1158470 крб), але з урахуванням 333 ГК про домірності неустойки - стягнути неустойку в загальній сумі 900000 руб. - У сумі до мільйона позивач звільняється від сплати держмита.
Збитки по зніманню квартири в перебігу трьох років починаючи з другого кварталу 2007 року становлять 786000 руб.
Моральна шкода хочемо просити у розмірі 90 тисяч крб.

Питання: як розрахувати держмито за таким позовом? Чи буде сума збитків приплюсувати до суми моральної шкоди та до неустойку і вже з загальної суми розраховувати держмито з урахуванням пільг за Законом про Захист прав споживачів? Або Стягнення таких збитків як наймана квартира не підпадають під дію Захисту прав потребеітелй, і це потрібно подавати окремий від неустойки та моральної шкоди позов зі сплатою повної держмита?

Леван

Відповідь юриста:

Привіт, Леван. 1. Збитки, понесені у зв'язку із зніманням квартири, Ви понесли внаслідок порушення Ваших прав як споживача, отже ви вправі заявити ці вимоги в зазначеному позовній заяві.
2. Відповідно до п. 3 ст. 17 Закону Російської Федерації "Про захист прав споживачів" та пп. 4 п. 2 і п. 3 ст. 333.36 Податкового кодексу РФ споживачі звільняються від сплати державного мита за всіма позовами, пов'язаними з порушенням їх прав, якщо ціна позову не перевищує 1000000 рублів. У випадку, якщо ціна позову перевищує цю суму, споживач сплачує державне мито в сумі, обчисленої відповідно до пп. 1 п. 1 ст. 333.19 цього Кодексу та зменшеної на суму державного мита, що підлягає сплаті при ціні позову 1000000 рублів. (Постанова Пленуму Верховного Суду РФ від 29.09.1994 N 7 (ред. від 29.06.2010) "Про практику розгляду судами справ про захист прав споживачів") .

 

Додаткові матеріали:

  • Як скласти позовну заяву щодо захисту прав споживача?
  • Чи звільняються споживачі від обов'язку сплати державного мита?
  • На що може розраховувати пайовик при простроченні здачі квартири?
  • Стягнення неустойки з агентства нерухомості за договором надання послуг
  • Стягнення неустойки з застойщіка за договором пайового будівництва

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ