На що може розраховувати пайовик при простроченні здачі квартири?

Маю Договір участі в пайовому будівництві многоквартіроного житлового будинку з Забудовником через Агентство. Договір складений у відповідності з Федеральним законом 214-ФЗ.Застройщік зареєстрований в Красногорському районі Моск.обл.С мого боку всі платежі внесені своєчасно і в повному об'еме.Застройщік ввів будинок в експлуатацію 30.12.2010 (за договором повинен був ввести до 31.12.2010 ), тобто своєчасно. Згідно з угодою повинен передати квартиру Учаснику протягом 2-ух місяців. Але для підписання акту прийому передачі Агентство направило мене в керуючу компанію (а не підписало саме і не направило до Забудовнику). За відомостями від інших Учасників, Забудовник від безпосереднього підписання актів з Учасниками отказивается.УК (за фактом - "дочка " забудовника ) повідомила, що будинок в експлуатацію не прийняла, ключів у неї немає, коли буде передача - не відомо. Крім того відомо, що КК видає ключі тільки в обмін на Договір з КК на обслуговування з вимогою внесення комунальних платежів на 4 місяці вперед (що абсолютно не законно пов'язувати з актом прийому-передачі). У підписаному мною договорі з Забудовником про цю КК немає ні слова.На даний момент термін передачі квартири прострочений на 25 днів. Сума пені згідно 214-ФЗ Статтею 6 п.2 досягла більше 100 тис руб і продовжує расті.Хочу: 1. примусити Забудовника (або Агентство) до передачі мені квартири в безумовному порядку і без участі КК. Можна спробувати домогтися цього в досудовому порядке.2. стягнути з Забудовника пені за прострочення передачі квартири згідно 214-ФЗ Статтею 6 п.2 тобто в розмірі однієї трьохсот ставки рефінансування від повної вартості договору за кожен день прострочення у подвійному розмірі, тому я громадянин і уклав договір з метою отримання квартири для проживання в ней.3. стягнути з Забудовника або моральний збиток, або понесені мною фактичні матеріальні збитки, пов'язані з цією затримкою (через зрив запланованого переїзду в цю квартиру мені їх доведеться нести в достатньо великому для мене розмірі). На мій погляд справа виігришное.Іщу юриста (адвоката), готового брати участь у п.1 за фіксованою ставкою і п.2 3 за% від виграної суми. Про розмір відсотка домовимося без проблем, тому сума отриманої мною компенсації для мене поза головне. Ліана

Відповідь юриста:

Привіт, Ліана. 1. Ваші вимоги правомірні і ви можете направити позовну заяву до суду.
2. У відповідності з Федеральним законом "Про захист прав споживачів" у разі прострочення виконання будівельних робіт забудовник буде повинен виплатити за кожний день прострочення неустойку в розмірі трьох відсотків від ціни договору, але в загальній сумі не більше ціни невиконаних у строк будівельних робіт.
3. До того ж понад суму неустойки забудовник зобов'язаний відшкодувати в повному обсязі збитки, які були заподіяні учаснику договору пайової будівництва. До таких збитків можна віднести: грошові кошти, витрачені на претензійно - позовну роботу учасника, витрати на оплату оренди житла та інші витрати, в залежності від конкретного випадку.
Якщо вина забудовника буде доведена, постраждала особа вправі претендувати і на відшкодування моральної шкоди.

Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо забудовник не улагоджується в терміни здачі будинку?
  • Чи входить вартість обробки квартири в новобудові в ціну квартири?
  • Як розрахувати розмір державного мита при ціні позову понад 1000000?
  • Вимога забудовника про неповернення забезпечувального платежу
  • Стягнення неустойки з застойщіка за договором пайового будівництва

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ