Як визнати квартиру непридатною для проживання, якщо комісія відмовила?

Я проживаю з бабусею і батьками в трикімнатній квартирі. Будинок було визнано аварійним в 1996р. У квартирі немає ванни і гарячої води, квартира сира, дах іноді пртекает. Моя бабуся є ветераном війни і вдовою учасника війни. Ми писали листа в адміністрацію про визнання нашого житла не придатним. У відповідь нам відмовили, пославшись на те, що була комм з 2-х чоловік на 5хв, і вони вирішили, що все у нас в квар добре. Міжвідомчої комісії не було. Бабусі 89 років, а їй ніде навіть помитися! Що нам потрібно робити в цій ситуації?

Ірина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина. Порядок віднесення житлових приміщень до категорії аварійних або непридатних для проживання, незалежно від того, в житловому фонді якої форми власності вони знаходяться, встановлюється Постановою Уряду РФ від 28.01.2006 N 47 яке визначає, як вирішується питання про визнання приміщення непридатним для проживання, хто може звернутися до цієї комісії і які документи для цього необхідно представити.

Підставою для такого визнання є наявність виявлених шкідливих факторів середовища проживання людини, які не дозволяють забезпечити безпеку життя і здоров'я громадян внаслідок:

- Погіршення у зв'язку з фізичним зносом в процесі експлуатації будівлі в цілому або окремих його частин експлуатаційних характеристик, що призводить зниження до неприпустимого рівня надійності будівлі, міцності та стійкості будівельних конструкцій і основ;

- Зміни навколишнього середовища і параметрів мікроклімату житлового приміщення, що не дозволяють забезпечити дотримання необхідних санітарно-епідеміологічних вимог та гігієнічних нормативів в частині вмісту потенційно небезпечних для людини хімічних і біологічних речовин, якості атмосферного повітря, рівня радіаційного фону та фізичних факторів наявності джерел шуму, вібрації, електромагнітних полів.

У Москві для вирішення відповідних питань створена Міська міжвідомча комісія з використання житлового фонду (Постанова Уряду Москви від 21.08.2007 р. N 712-ПП). Вам потрібно звернутися до префектури міста із заявою та обгрунтувальними документами, яка проведе обстеження приміщення, оформить акт і представить документи на розгляд Міської МВК. Комісія виїжджає безпосередньо на об'єкт для з'ясування ступеня аварійності або ветхості. Після цього виноситься рішення, чи відповідає приміщення для проживання, чи потребує капітального ремонту, реконструкції, переплануванні, або його дефекти не можуть бути усунені.

Рішення комісії, якщо воно викликає сумніву, може бути оскаржено в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна визнати квартиру непридатною для проживання?
  • Як визнати квартиру непридатною для проживання і чи можна це зробити через ...
  • Що робити якщо квартира стала непридатною до проживання?
  • Як довести перевищення рівня допустимого шуму в квартирі?
  • Порядок визнання будинку аварійним, якщо адміністрація відповіла відмовою

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ