Як довести перевищення рівня допустимого шуму в квартирі?

Я живу в квартирі на 1м житловому поверсі 9ти поверхового будинку. Під квартирою знаходиться нежитлове приміщення, у якому розмістили школу вихідного дня. Музичні. Звуки ненастроенной піаніно та хору тепер наше все. =)
Заняття починаються в суботу в 12 і в нед. протягом усього дня. Знаходиться в цей час в квартирі практично неможливо, тк чути абсолютно все, що відбувається внизу. Що можна зробити в цьому випадку? Чи є якісь законодавчі акти, що регулюють діяльність на об'єктах, що знаходяться під житловими приміщеннями? Особливо у вихідні дні (як у Німеччині, де заборонені будь звуки по неділях)
Заздалегідь спасибі за відповідь, Алла.

Алла

Відповідь юриста:

Привіт, Алла. Відповідно до п. 26 Положення про визнання приміщення житловим приміщенням, житлового приміщення непридатним для проживання і багатоквартирного будинку аварійним і таким, що підлягає знесенню або реконструкції ", затвердженого Постановою Уряду РФ від 28.01.2006 N 47 (ред. від 02.08.2007) в житловому приміщенні допустимі рівні звукового тиску в октавних смугах частот, еквівалентні та максимальні рівні звуку та проникаючого шуму повинні відповідати значенням, встановленим у чинних нормативних правових актах, і не перевищувати максимально допустимого рівня звуку в кімнатах і квартирах в денний час доби 55 дБ, у нічний - 45 дБ. При цьому допустимі рівні шуму, створюваного в житлових приміщеннях системами вентиляції й іншим інженерним і технологічним обладнанням, повинні бути нижче на 5 дБА зазначених рівнів в денний і нічний час доби.

Для визначення перевищення рівня дозволеного рівня шуму необхідно звернутися з заявою до головного державного санітарного лікаря районної СЕС із проханням про вимірі рівня шуму від зазначених джерел в квартирі.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи є закон забороняє будівельні роботи в Москві днем?
  • Дільничний погрозив покаранням за будівельні роботи в денний час: чи правом ...
  • Як визнати квартиру непридатною для проживання, якщо комісія відмовила?
  • Що робити якщо квартира стала непридатною до проживання?
  • Визначення перевищення рівня дозволеного рівня шуму

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ