На які виплати може розраховувати співробітниця ліквідованого підприємства, що перебуває в декретній відпустці?

Здрастуйте!
Допоможіть, будь ласка, у вирішенні виниклої проблеми.
Перебуваю у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, ще чекаю народження другої дитини. Працювала в компанії начальником відділу кадрів. З деякого часу до мене дійшла чутка, що компанія оголошена банкрут, але відомостей про ліквідацію ніде немає. Контактні телефони компанії не відповідають, забрати трудову книжку та інші документи, які мені знадобляться, при отриманні посібників я не можу!
Які права є у мене в даній ситуації
Спасибі!

Людмила

Відповідь юриста:

Привіт, Людмила. Роботодавець має право розірвати трудовий договір з вагітною працівницею тільки з причини повної ліквідації підприємства.
Час пошуку роботи (до досягнення дитиною віку трьох років) зараховується до трудового стажу для призначення допомоги по соціальному страхуванню.
Протягом 12 місяців органами соціального захисту населення оплачується відпустка по вагітності та пологах жінкам, визнаним безробітними у зв'язку з ліквідацією підприємства (стаття 6 Федерального закону від 19.05.1995 № 81-ФЗ «Про державних посібниках громадянам, які мають дітей» (в ред. Від 25.12.2008)).
Жінкам, які мають дітей віком до трьох років, органами соціального захисту населення виплачуються щомісячні компенсаційні виплати (у розмірі, встановленому для жінок, які перебувають у трудових відносинах і які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку) у разі, якщо в момент звільнення вони перебували в такому ж відпустці і не отримували допомогу по безробіттю (п. 2 указу Президента РФ від 05.11.1992 № 1335 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, звільнених у зв'язку із ліквідацією організації »(в ред. від 05.10.2002)).

Жінки, звільнені у зв'язку з ліквідацією підприємства, мають право на допомогу по вагітності та пологах та на щомісячну допомогу по догляду за дитиною. Допомога призначається і виплачується органами соціального захисту населення за місцем проживання звільненого працівника (пп. 51135 і 48 Положення про призначення і виплату державних допомог громадянам, які мають дітей, затвердженого постановою Уряду РФ від 30.12.2006 № 865 (в ред. Від 16.04.2008)).

 

Додаткові матеріали:

  • Які права має вагітна співробітниця працює за строковим трудовим договором?
  • Які права має вагітна співробітниця при ліквідації підприємства?
  • Виплати по догляду за дитиною з 1.5 до 3 років, порядок розрахунку компенса ...
  • Що робити якщо роботодавець переставши виплачувати декретні?
  • Одержання допомоги по народженню дитини тимчасової співробітницею

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ