Що робити якщо роботодавець переставши виплачувати декретні?

Добрий день!
Я працювала в Москві, в одному з відокремлених підрозділів, об'єднаних під відомим брендом. Зараз перебуваю у відпустці по догляду за дитиною до 15 років, який закінчується в січні. У липні несподівано мені перестали виплачувати щомісячну допомогу. Виявилося, що під час моєї відсутності підприємство (відокремлений підрозділ) припинило свою діяльність, усі співробітники, окрім мене, були скорочені, на рахунку накладено арешт.
Фінансовий директор, яка продовжує працювати, так як значиться в іншому відокремленому підрозділі, мені порадила звільнитися за власним бажанням. Я відмовилася. Мені повідомили, що невідомо, що буде з фірмою. Тому «плакали твої грошики». У тому числі і прийдешні декретні. У лютому я знову збираюся в декретну відпустку. Мені сказали, що і через ФСС навряд чи вдасться отримати допомогу у зв'язку зі сформованою заплутаною ситуацією.
Варто додати, що я самотня мати. Проживаю постійно в далекій підмосковній селі. Весь той час, протягом якого я сподівалася отримати належні кошти через ФСС, мене підтримувала пенсіонерка-матір.
Підкажіть будь ласка, що можна зробити в обставинах, що склалися і до кого ще я можу звернутися?

Ірина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина.
1. Розмір одноразової допомоги при народженні дитини не залежить від факту ліквідації підприємства.
2. Ви маєте право на допомогу по догляду за дитиною до півтора років. У цьому випадку покладені виплати ви будете отримувати в органі соціального захисту населення за рахунок коштів ФСС.
Посібник звільненої в період вагітності платять з дня народження дитини до досягнення малюком півтора років в мінімальній сумі. У тому ж розмірі покладається посібник жінці, яка втратила роботу, у період декретної відпустки.
При звільненні жінки в період відпустки по догляду за дитиною посібник покладається з дня ліквідації компанії і до того, як малюкові виповниться півтора року. Щоб з бюджету матір отримувала ту ж суму, що і у колишнього наймача, їй потрібно надати довідку про розмір допомоги, яку їй виплачували в компанії. При цьому в службі зайнятості вам потрібно взяти довідку про те, що допомога по безробіттю ви не отримуєте.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може роботодавець вимагати від співробітниці, яка перебуває у відпустці ...
  • Які права має вагітна співробітниця при ліквідації підприємства?
  • Чи можна отримати декретні виплати безпосередньо від ФСС, а не від працедав ...
  • Права вагітної співробітниці при звільненні за скороченням?
  • Як забрати трудову книжку, якщо підприємство було ліквідовано?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ