Коли власник квартири в новобудові повинен почати платити за комунальні платежі?

У квітні 2010 року я підписав попередній акт приймання квартири за інвестиційним договором, перерахувавши всі недоделкі.В даний час я отримав листа від ТОВ ДС Експлуатація з вимогами підписати з ними договір і оплатити по 93 руб. за кв.метр, посилаючись на п.3 ст.30 ст.39 ст.158 ЖК РФ, а також ст.ст.210249 ЦК РФ.Акт остаточний після усунення недоробок в квартирі я не підписував, а договір на експлуатацію з ДС Експлуатація я не підписую тому, що вони не підтвердили законність знаходження на об'єкті та й фактичні витрати, з який склалася вартість одного метра кв. в сумі 93 руб.в іншому випадку ТОВ "ДС Експлуатація" загрожує зверненням до суду щодо несплати мною за експлуатацію квартири. У будинку декількох квартирах проізводятсятся ремонтні роботи, хоча в говорила з Донстроя зазначено, що ремонт можна проводити тільки після оформлення квартири у власність. Донстрой ж документи на оформлення власності не видає. Деякі інвестори отримали свідоцтва про власність через суд, але це пов'язано із значними матеріальними витратами. Наскільки я обізнаний, обов'язок по сплаті експлуатаційних витрат виникає тільки у власників. Прошу дати мені вичерпну консультацію по змісту вищевикладеного.

Іван Іванович

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Іван Іванович. Для з'ясування цього питання необхідно уважно ознайомитися з усіма документами на новобудову (договори, акт, додаткові угоди і т. д.).
За чинним законодавством (ст. 153 ЖК РФ) обов'язок по внесенню плати за утримання житлового приміщення і комунальні послуги виникає з моменту виникнення права власності, тобто після державної реєстрації такого права в ЕГРП.
Однак, забудовник не передає квартиру до тих пір, поки не буде підписано певний пакет документів, в якому крім акта прийому-передачі можуть бути і договори, що передбачають розрахунки за технічне обслуговування, гарячу і холодну воду і т. д. З моменту підписання таких документів ви зобов'язані нести витрати по оплаті комунальних послуг.

 

Додаткові матеріали:

  • Новому власникові квартири пред'являють вимоги про сплату боргу за комунал ...
  • Чи зобов'язані діючі власники квартири сплатити борг попередніх власників?
  • Як контролювати витрату коштів на утримання і ремонт житлового приміщення?
  • На що може розраховувати пайовик при простроченні здачі квартири?
  • Оплата власниками квартир змісту, техобслуговування і ремонту загального ма ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ